KORANG TENSION? JOM RELEASE TENSION.

Friday, September 23, 2011

CONTEST : PENCARIAN BLOGLIST BLOG FAHUNA

Nak Join? Klik SINI

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.

Nak join contest pencarian bloglist Blog Fahuna. Hehehe. Nak try gak. Kalau ada nasib dan Fahuna suka blog saya, dapatlah dia letak link saya kat bloglist utama dia.

Ok. Saya nak bercerita sedikit.

Di suatu hari yang cerah dan panas terik, seorang lelaki yang sangat hensem sedang berjalan menghampiri sebuah gerai makan di tepi jalan besar. Lelaki itu berjalan dengan penuh kemachoan yang tidak terhingga membuatkan panas terik yang memang sangat terik menjadi semakin terik. Sebab rasa nak termuntah dengan kemachoan perjalanan kaki lelaki yang sangat hensem itu.

Setibanya lelaki yang hensem itu ke gerai yang sangat buruk itu, peluh yang menghurungi badan lelaki itu tiba-tiba berterbangan. Macam mana peluh itu boleh berterbangan? Korang pernah tengok kucing baru lepas mandi tak? Macam kucing tu mengeringkan bulu-bulunya itulah apa yang lelaki itu buat untuk mengeringkan peluh yang menghurungi dia.

"Mak Cik, Teh O Tarik Gula Kurang Tapi Tambah Garam segram satu"

"Baik"

Segelas minuman pelik yang diminta tiba di hadapan lelaki hensem itu. Kemudian, dengan penuh kemachoan, lelaki itu mengangkat gelas itu dan meneguk dengan penuh tertib sopan tak terhingga. Segelas minuman pelik itu diminum tanpa ada apa-apa effect.

Kemudian,

"Mak Cik, kira berapa?"

"RM10.33"

"Hah. Awat mahal sangat?"

"Gula harga turun sebab tak ramai nak obesiti dan penyakit darah tinggi. Sekarang ni, garam susah nak dapat, so, harga garam dah naik"

Lelaki hensem itu terkedu. Macam mana ni? Dia cuma ada RM5.23 saja.

"Dah. Dah. Pergi belakang"

"Hah. Awat Mak Cik?"

"Takde duit kan? Kalau ada pun, tak cukup kan?"

"Macam mana Mak Cik tau?"

"Sebab tak boleh bayar, kena kerja dengan Mak Cik selama 25 tahun. Kalau tak..."

Mak Cik tu menunjukkan isyarat "potong kepala".  Terpaksalah lelaki hensem itu berjalan dengan macho ke belakang gerai dan apa yang dilihatnya sangat mengejut.

Korang rasa apa yang dia lihat? Ce teka. Hehehe.

Contest ni sebenarnya senang je. Cuma saya ni suka menaip cerita merapu dan harap korang akan senyum. Hehehe.

Contest ini bermula 20 September - 27 Oktober 2011. Menurut penganjur, mungkin akan berubah mengikut keadaan.

So, jom join. Kita kasi gegar contest Fahuna ni. Hehehe.

p/s : Terasa lapar plak sekarang ni. Nak pergi Majlis Hari Raya la. Hehehe.

Wassalam.

-NASZ-
Sila Tekan Like Jika Suka

14 comments:

  1. ramai gila org2 yang macho macam dia keja kat belakang tu..:)

    ReplyDelete
  2. ramai gila org2 yang macho macam dia keja kat belakang tu..:)

    ReplyDelete
  3. Abg nasz memang kaki merapu r.. haha..

    ReplyDelete
  4. jwpn same nan permata biru..ramai mcm die kerja kt belakang..haha

    ReplyDelete
  5. rajin nasz join segmen..


    *psl news feed tu,x retila nasz :(

    ReplyDelete
  6. hye3!! yana join segmen ni jugak =)

    good luck!

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum / salam sejahtera

    Genk dating melawat anda..
    Genk pun join segmen ne ..
    Salam perkenalan..
    Semoga ziarah ini dapat mengeratkan hubungan sesame blogger.
    Ada masa nanti datanglah ke blog genk ya

    MENARIK DI GENKCORNER…
    JOM BACA..
    1.MAAF SAYA TAK LAYAN BLOGGER FOLLOWER CIPUT
    2. SAYA TERGODA DENGAN WANITA BERLEGGING
    3. pakai shawl itu HARAM?

    ReplyDelete
  8. Salah jawapan. Jawapannya, banyak beruk-beruk sedang bekerja dengan tekunnya. hehehe.

    ReplyDelete
  9. dr segmen yg sama...salam perkenalan da follow awk jgak=)

    jemput ke blog saya
    www.piweeteacher.blogspot.com

    ReplyDelete
  10. hye..sy dr segmen yg sama ..jom join segmen sy jugak.. tengah nak cari watak hantu tu.,.. anyway salam kenal yer :)

    ReplyDelete
  11. dtg dari segmen yang sama .. singgah sini..
    jemput ke blog saya ye ..

    ReplyDelete
  12. Terima Kasih sudi join!
    Semoga Berjaya :D

    ReplyDelete