KORANG TENSION? JOM RELEASE TENSION.

Friday, September 23, 2011

SEGMEN SEPT :- JOM JOIN BLOGLIST IZZATY HEDRY !

Nak Join? Klik SINI

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.

Ternampak ada segmen masa singkat dianjurkan oleh Izzaty. Sekejap je. So, nak ambil kesempatan ni untuk join. Hehehe. Support geng blogger dengan cara join segmen macam ni pun ok gak kan?

Saja nak try segmen bloglist Izzaty. Kalau nasib baik, tersenarai gak dalam bloglist dia. Kan? Hehehe.

Nak buat cerita gak la. Beginilah ceritanya.

3 ekor tikus yang bernama Cika, Ciki dan Ciku. Dorang sedang berbincang untuk mentackel seekor tikus yang menjadi kegilaan tetikus yang lain. Tikus ini namanya Cikiut. Maka, sedang dorang berjalan sambil bersenda gurau, ternampak Cikiut sedang duduk berehat di dalam tandas. Berbincanglah ketiga-tiga ekor tikus ini.

Cika : Jom kita try tackel Cikiut. Siapa Cikiut pilih, dia yang menang. Orait tak?

Ciki : Ok gak. Setuju.

Ciku : Saya mesti dipilih. Hee.

Cika pun berjalan dengan macho ke arah Cikiut. Setibanya di depan Cikiut, Cika menggunakan kemahiran mengayat yang terbaik untuk mentackel Cikiut. Tak berapa lama kemudian, Cika berjalan balik dengan wajah hampa.

Cika : Cancel lah.

Ciki dan Ciku terkejut. Kenapa ek? Ciki tanpa segan silu mengambil gilirannya untuk mentackel Cikiut. Ciki menghampiri Cikiut sambil menari stail Hip Hop. Cikiut langsung takde respons. Buat tak tau je. Tak berapa lama, Ciki pun berjalan sambil menari kesedihan pulang.

Ciki : Tak mungkin. Tak mungkin.

Ciku jadi sangat hairan. Kemudian Ciku terfikir, mungkin Cika dan Ciki dah direject oleh Cikiut tetapi nak cover malu, sengaja buat muka tak nak Cikiut. Ceh, saja nak psyco Ciku la tu, fikir Ciku.

Ciku pun berjalan dengan selamba menghampiri Cikiut. Sambil dilambung-lambung 3 biji buah ciku. Sengaja nak menunjukkan kehandalannya melambung-lambungkan barang. Macam Mail Lambung fikirnya. Setelah beberapa lama, Ciku pun berjalan sambil menendang-nendang buah ciku dengan wajah tension.

Korang rasa kenapa Cika, Ciki dan Ciku tension lepas jumpa Cikiut?

Segmen ni simple je k? Yang cerita kat atas ni, saya sengaja karang. Hehehe. Segmen ni berlangsung dari pukul 9.50 malam hingga 12.00 tengah malam ni je. 

So, cepatlah join sementara sempat. Chaiyok.

Wassalam.

-NASZ-
Sila Tekan Like Jika Suka

9 comments:

  1. dear nasz,

    nak mintak tolong nih..
    nasz add fb ana kejap boleh?
    anaaziz13@gmail.com




    yang sedih,
    cik ana :(

    ReplyDelete
  2. hek2.. smpi lh cita ni ..:P..

    tq tau ..:)

    ReplyDelete
  3. letak dlm bloglist je ek??
    ok gak camtu...

    tapi x puas hati gak la sbb xtau nape news feed tu jd cmtu :(

    ReplyDelete
  4. salam perkenalan gak.. sudah follow kamo. very nice blog ^^

    ReplyDelete
  5. masih dlam pntang lg la Abg Nasz.. xleh nk join lg..

    ReplyDelete
  6. nape nape? nape cika ciki dan ciku tension? cikiut dh kawen ke?

    ReplyDelete