KORANG TENSION? JOM RELEASE TENSION.

Wednesday, November 2, 2011

"KOTAK WELCOME NOTE"

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.

Selama saya berblogwalking ni, saya dah jumpa macam-macam jenis blog. Macam-macam design saya pernah jumpa. Yang semestinya, semua blog yang saya jumpa tu lebih cantik dari blog picisan saya ni. Blog saya ni biasa-biasa je.

Cuma saya ni tak gemar dengan kotak welcome note. Korang tahu? Kotak yang selalu keluar bila kita masuk sesebuah blog. Kotak tu akan tulis :

"Welcome to my blog"

"Selamat datang ke blog saya"

"Jangan lupa follow dan komen ye?"

Bagi saya widget macam ni mengganggu. Sebab kalau saya nak komen satu entry tu, bila saya tekan post comment, loading satu page kemudian keluar welcome note tu, kemudian kena isi word verification dan tekan post comment lagi, loading satu page lagi kemudian keluar welcome note tu lagi.

Pendapat saya saja. Bukan nak jatuhkan mana-mana blogger ye? Teguran secara ikhlas.

Cuba kita letakkan diri kita dalam orang yang bila nak komen je dan tunggu loading je, kena klik kat welcome note box tu. Korang rasa seronok ke?

p/s : Nak tahu blog korang tu ada kotak welcome note tu tak, korang test masuk blog korang. Masuk blog korang macam korang orang luar. Masa tu korang akan nampak apa yang patut dibuang. Sori kalau ada sesape terasa. Hehehe.

Wassalam.

-NASZ-


Sila Tekan Like Jika Suka

25 comments:

  1. ehh , kite baru perasan yang abg nasz punye bufday sama dengan kite >.< cuma tahun je tak sama :p
    **sorry , sebab komen ni takde kene mengene dgn topik entry ni
    ngehehe :D

    ReplyDelete
  2. betul 2!! tgah bkk blog lain pun bleh tertanggu sbb otomatik die g ke blogg yg ade wc note tu

    ReplyDelete
  3. kte sm..sy pun xsuke gak ada widget2 mcm tu.. dl ms memula buat blog, mcm2 widget sy letak..pastu mcm semak terus buang...

    ReplyDelete
  4. Salam;
    aku ada rasa nak buat entri pasal kotak komen ni..tapi awak dah buat baguslah..sekurangnya ada yang mengalami masalah seperti aku..kadang2 line selalu slow bila saya komen lepas tu klik post komen loding lagi,bila keluar muncul page isi word verification lagi aduh!mkn masalah beb....tolonglah.

    ReplyDelete
  5. :) ada orang tak tau nak buat camne kan??

    hehehe....xpe ajar²kan ye

    ReplyDelete
  6. setuju setuju...lambatkan masa sikit..

    ReplyDelete
  7. aah betol tu nasz..mmg agak annoying pon bende tu..byk gak lagi..yg saving energy tu lah..yg klik to enter my blog tu lah.. rasenye semue tu nasz dah penah point out dah =P




    jiran nasz,
    ana

    ReplyDelete
  8. sangat setuju! mengganggu perasaan time BW betol!!!

    ReplyDelete
  9. sy stuju .. dlu sya ltak juga tpi bila fikir2 balik dia myusahkan balik org y dtg kunjung blog saya so saya buaang .. lagi satu bhgian komen tu bila mereka tak buat popup ..

    ReplyDelete
  10. pnh jumpa blog gini...sering

    for 1st time...xpe...
    2nd time...sila tekan button X dihujung window

    ReplyDelete
  11. Setujuuuu...setuju.... Mungkin ianya nampak kreatif, tapi ada sesetengah blogger yang macam kita nie, nak kejar masa dengan rutin harian dan kerja disamping memenuhi segmen, ianya agak sedikit mengganggu. Tapi x per, demi segmen, kita teruskan juga, cuma kalau boleh disablekan temporary untuk segmen, mungkin lebih maanis.

    ReplyDelete
  12. dulu pernah try guna kotak tu..saya rimas then, delete...menyampah dgn blog sendiri..bila terjah blog org yg ada kotak tu pun, saya selalu tak sempat nk komen sebab line tenet plak slow..

    ReplyDelete
  13. Queen sokong! Queen pun xsuka.. hehehe

    ReplyDelete
  14. NASZ tlg komen jap blog sy..nk buang ape yg patot..hehe

    ReplyDelete
  15. saya pun kurang gemar kotak welcome note tu...mmg mengganggu...adoi la..

    ReplyDelete
  16. hehhehhe
    byk juga yg nak buat org kasi "opocot" ni kan

    heehehe

    ReplyDelete
  17. Tak suka jugak..blog akak tak der kan??

    ReplyDelete
  18. BETUL TU NAZ..
    very very mengganggu....he3

    ReplyDelete
  19. BETUL TU NAZ..
    very very mengganggu....he3

    ReplyDelete
  20. ada btol jgk kata tuan hamba tu..

    ReplyDelete
  21. nak terasa. tapi tak nak. haha XD

    *aku punya ok tak?

    ReplyDelete
  22. salam....en naser..pu3 datng nk jd follower ...i'm new blogger ...
    belog yg penuh imformasi

    ReplyDelete
  23. mas pernah try 2 hari kut, akhirnya mas sendiri campak benda tuh balik sebab mas sendiri rimas nak baca old entry.

    now de gak untuk box before welcome note tuh,ada masukkan nama lak..then tekan ok,then baru welcome note..nak masuk je dah wat tekanan.

    ReplyDelete