KORANG TENSION? JOM RELEASE TENSION.

Tuesday, November 1, 2011

"ADA MASALAH DENGAN BLOG YANG TAK BOLEH TINGGALKAN KOMEN"

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.

Semasa saya lancarkan Segmen Nasz : Perang Blogger, Aziela bertanya mengenai blog yang diserang tapi tak dapat tinggalkan komen.


Bagi blog yang tak boleh tinggalkan komen sebab tempat nak komen takde, penyelesaiannya adalah tak payah pening-pening nak tinggalkan komen. Sebab mungkin owner blog tu tak suka orang tinggalkan komen atau memberi komen entry mereka. So, kalau ada chat box, tinggalkan je jejak kat chat box. Kalau takde, tekan je pangkah kat atas tu.

Bagi blog yang tak boleh loading, cuba layan blog lain yang senang loading dulu. Macam cakap cikgu saya dulu masa nak hadapi exam, buat soalan yang senang dan boleh jawab dulu. Kemudian, barulah serang blog yang susah nak loading ni. Mungkin owner blog ni blogger baru. Mana blogger yang boleh loading blog ni, korang boleh terus komen secara berhemah untuk maklumkan dia yang blog dia susah nak loading. Mungkin dia boleh ringankan blog dia.

Kalau tak boleh loading, korang tekan je pangkah kat atas tu. Korang dah usaha untuk terjah blog dia tapi dia macam tak nak orang terjah blog dia. Bukan salah korang sebab korang dah mencuba. Tak payah peningkan kepala.

Ok tak jawapan saya Aziela? Hehehe.

p/s : Memang ada sesetengah blogger tak letak link untuk komen. Ada gak yang link komen dia kecil sangat sampai susah nak nampak. Mungkin dia nampak kot? Hehehe.

Wassalam.

-NASZ-


Sila Tekan Like Jika Suka

16 comments:

  1. betul3..ade blog tu tak nmpk mane button nak drop komen..haish...

    ReplyDelete
  2. betullah nazs, akak pun banyak jumpa blog macam tu, tekan tekan tak bergerak dari page tu, eee...berapi juga rasa kat dada ni hehehhe

    ReplyDelete
  3. Waa...lega..lega... Bukan apa, sebab NasZ dah bagi warning... kenkadang bukan tak serang, cuma masalah macam tu lah. Tapi mmg ada blogger baru yang ada masalah dengan ruangan komen di blog dia. Saya x reti nak advise sbb mcm canggih sangat. Er...terima kasih sekali lagi kerana prihatin dengan soalan saya yer.

    ReplyDelete
  4. jawapan terbaik...x leh nak komen x yah nak komen..wat pening jer...

    ReplyDelete
  5. Salam;
    Masalah yang sering berulang..betul kata saudara naser tu klik pangkah je.

    ReplyDelete
  6. ade sesetengah blog keluar msg ckp kite tak ade access untuk blog tu and ask to re-login. problem ni nak settle camane??

    Pernah hadapi situasi cam ni bile nak tinggalkan comment especially mase join GA @ contest.

    ReplyDelete
  7. blog saya ok tak loding nya??? maklumla, tak bpa cerdik sangat bab belog2 ni...

    ReplyDelete
  8. nasib ada yg mengadu
    boleh la cek nazs bagi jawapan kan
    hehehee =]

    mulekan yg senang baru pegi yang susah =]

    ReplyDelete
  9. hehe.. memag mcm2 jenis blog ada.. tpi klu tk bgi komen tk yah la msuk segmen2 ni

    ReplyDelete
  10. ouh..haah la..mawa pon ad serang beberapa blog yg x bole nk komen..huhu

    ReplyDelete
  11. setuju tu Aziela...adakalanya blogger tu nak suruh orang komen tapi guna link login FB la, Yahoo account la..so, orang-orang macam saya yang menggunakan khidmat FB nie tak boleh la nak tinggalkan komen...huhuhu..

    ReplyDelete
  12. Kalau takde, tekan je pangkah kat atas tu.

    baik punya solusi. haha :D

    ReplyDelete
  13. Boleh x, tlg gi kat blog sy. Utk entry yg paling atas sekali, x blh nak komen. X blh tekan button komen tue. Tp entry2 lain boleh. Nape ea?

    ReplyDelete