KORANG TENSION? JOM RELEASE TENSION.

Friday, November 18, 2011

"BILA BUKA MULUT, ORANG SAKIT HATI"

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.


Seharian hari ni saya tak updated blog dengan entry langsung kan? Sebenarnya busy. Busy layan Cerita Charmed Season 7. Hehehe.


Semalam saya drive balik dari Putrajaya ke Penang. Di satu perhentian - Gunung Semanggol, saya berhenti untuk solat dan isi minyak. Terjumpa rakan sekerja yang kerja di cawangan area Penang. Saya pun dengan secara automatiknya dan ramahnya saya tegur la. Ada 3 orang, yang kawan saya 2 tu ok tapi yang sorang ni. Cara dia jawab dengan penuh berlagak tu menyakitkan hati saya. Tapi, saya tetap paksa diri senyum dan layan dorang macam biasa. Pastu, terus saya minta diri.


Saya rasa nak tergelak sebab saya jarang jumpa orang macam ni. Memang dia dan saya sama jawatan. Pejabat dia menang tempat kedua Anugerah Persekitaran Berkualiti dan pejabat saya cuma dapat tempat keempat. Mungkin itu antara sebab dia rasa bangga dan sombong kot? Hahaha.


Itu semua cuma sementara je la. Dunia ni sementara je. Anugerah tu bukan boleh bawa masuk kubur nanti bila kita dah mati kan?


Apa yang saya buat? Saya cakap kat diri saya,


"Sabar je la. Buang masa je sakit hati dengan macam ni"


Korang buat macam mana kalau sakit hati? Serang? Menangis? Hehehe.


p/s : Sekarang ni tiap-tiap petang hujan, saya pun asyik bersin je.


Wassalam.


-NASZ-


Published with Blogger-droid v2.0.1

Sila Tekan Like Jika Suka

22 comments:

  1. ari2 berselebung dengan selendang kat opis ni..sejuk sangat....dan minggu tak stayback kat opis lagi..sbb tak tahan sejuk..hihihi..

    ReplyDelete
  2. tak rugi kita beramah ngn org.. jika dia nk menyombong just peduli jer..walaupon kdg kala sakit hati lebih baik bermuhasabah diri..

    kak citra anak beranak tengah demam selsema ni.. huhu

    ReplyDelete
  3. klau sy sakir hati? sy just akn luahkan dkt fb tnpa perlu mengaibkan org tu.. hek =]

    sabar je lah ye

    ReplyDelete
  4. teman sumpah seranah dalam hati je....





    *download mana citer charmed tu. nak tengok jugak

    ReplyDelete
  5. kalau sakit hati sy istighfar bebanyak... tu je caranye , erm....

    ReplyDelete
  6. senyum je, apa org nak kata, dengarr :D

    ReplyDelete
  7. huwaaaaa
    kekadang bengang ah dgn owg cm ni
    huuu
    tapi kalo dh mls sgt..
    wat donno
    tidooo
    hehehehe

    ReplyDelete
  8. sebab tu je pun nak berlagak ke..kelakar je..biar la dia, buat tak tau je orang camtu..

    ReplyDelete
  9. susah juga, kalau ada orang macam inikan...betul tu nasz sabar je

    ReplyDelete
  10. senyap lebih baik kalo sakit hati..nanti macam2 benda yang tak elok pulak kluar dr mulut

    ReplyDelete
  11. susah la kalo bongkak kat dunia allah ni,kang ade je balasannye nnti.

    ReplyDelete
  12. kadang2 tu perli balik dlm nada bergurau..
    ade jugak yg sentap bila sy buat mcm tu..
    fair la die buat sy sentap dulu..hmm

    ReplyDelete
  13. kena banyak besabar dengan org mcm ni kan...;d

    ReplyDelete
  14. Nasz dan kawan2 minta tlg support citra ya dengan tekan button like, tweet dan google+1 dan tinggalkan komen sekali... jasa kalian amat dihargai..

    http://citrananizam.blogspot.com/2011/11/gadget-impianku-adalah-samsung-galaxy.html

    ReplyDelete
  15. bikin sakit ati je..sabow jelah ye..heee

    jgn lupe jage kesihatan ^^ cuaca mmg xmenentu skg

    ReplyDelete
  16. Kalau sakit hati kat orang kadang membebel pada diri sendiri jer..pas tu cakap kat diri kita, biarla orang tu wat macam tu asal kita tak buat..

    ReplyDelete
  17. tak pe la abg,bior kan je.just ingat "sekali Allah swt nak ambik semua,hanya tinggal penyesalan"..

    kalau mas,memang touching n makan dalam.hahaha

    ReplyDelete