KORANG TENSION? JOM RELEASE TENSION.

Tuesday, April 19, 2011

PEREBUTAN ... PART 1


Salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.

Terima kasih kerana masih sudi melawat blog saya yang tidaklah seberapa cantik sangat tapi tuan punya hensem. Haha.. Hari ni terasa nak buat entry merepek sikit. Nak keluarkan apa yang saya mengelamun sekarang.

Saksikan...

*******************************************************************************

Tuah memandang Jebat.  Jebat memandang Tuah.  Mereka saling memandang.  Saling merenung.

  "Aku nak bunuh hang Tuah!" Jerit Jebat tiba-tiba.  Tuah yang tengah fokus memandang dan merenung Jebat terkejut sambil mengurutkan keningnya.

  "Meh la. Aku tak takut pun", Tuah mengejek Jebat sambil menjelirkan lidah.  Jebat makin panas.  Memang tengah panas.  Jebat berpeluh-peluh.

  "Tuah, sebelum aku nak serang hang, aku nak mintak something la", Jebat mengeluarkan kata-katanya.

  "Hang nak apa?" Tanya Tuah.

  "Wei.. Panas la kat sini. Jom la kita gaduh kat bawah pokok sinun", ujar Jebat sambil menundingkan jarinya ke arah pokok rendang di hujung sinun.

  "Orait. Aku pun panas ni", jawab Tuah pantas melompatkan dirinya ke arah pokok tersebut.  Jebat menurut dengan sepantas arnab.

   "Jom mulakan!" jerit Tuah.  Tuah mula membuka langkah menyerang.  Jebat memandang waspada.

  "Terimalah hik ... adoi!" tiba-tiba Tuah menjerit sakit.  Jebat terpinga-pinga.  Mukanya pucat tak berkaler.

  "Hangpa berebut karipap sebiji sampai nak bunuh-bunuh awat hah? Nak kena penampaq!" jerit Mak Malang, ibu si Tuah dan Jebat.

  Muka Tuah yang merah dilempang oleh emaknya pucat dan merah.  Jebat terus lari masuk ke rumah.  Tuah merasakan dirinya dalam keadaan yang sangat bahaya terus melancarkan hikmatnya ... Hikmat Langkah Seribu ...

Di bawah pokok itu, Mak Malang tersenyum kepuasan...

********************************************************************************

Macam mana?  Best tak cite tadi? Kalau nak lagi, bagitau.  Mungkin ada sambungannya... Hahaha...

p/s : cerita di atas cuma rekaan semata-mata dan tidak melibatkan sesiapa yang telah hidup mahupun mati.


LINK BERKAITAN:



-NASZ-
Sila Tekan Like Jika Suka

23 comments:

  1. ahha.. disebabkan karipap pun nk bertarung yep..

    ReplyDelete
  2. ibnushukran: karipap tu tinggal sebiji kat dunia dorang..haha...

    ReplyDelete
  3. apelaa.. suspended betol cite nie huhu

    ReplyDelete
  4. Adynda Nurfarina: ye ke?..haha..tunggu sambungannya...soon..

    ReplyDelete
  5. Fastastic Ajane : thanx sebab sudi baca walaupun merepek..huhu..

    ReplyDelete
  6. Fastastic Ajane : thanx sebab sudi baca walaupun merepek..huhu..

    ReplyDelete
  7. kerana karipap sanggup berbunuhan? hehe ;)

    ReplyDelete
  8. Rose Johari : itulah... part 2 on the way..hehe..

    ReplyDelete
  9. imiginasi yg tggi.. hehe..
    t buat la cerita laen lak.. hehe

    ReplyDelete
  10. Black_roses92: thanx..nantikan sambungannya...insya Allah..

    ReplyDelete
  11. alahai... tp memang suspen...hihih

    ReplyDelete
  12. tice SHA : tq2..huhu..harap suka la..

    ReplyDelete
  13. hahahah asal jebat n tuah tak pakai sun block dulu baru belawan.. hakhakahk

    nak lagi bro.. wa layan hahahaha

    ReplyDelete
  14. sang pencinta : cite merepek ni ada part 1 sampai part 4..huhu..nnt bila2 nak buat cite baru lak..hehe..thnx for reading..

    ReplyDelete
  15. memang... memang merepek r cite ni... nk tanya apa motif cite ni??
    haha.. or just 4 fun..
    anyway.. suka baca cite ni

    ReplyDelete
  16. Zul Fattah : tak ada motif..nak buat orang gelak dan release tension..huhu..kalau ada peluang jadi buku pun, ok gak..haha..

    ReplyDelete
  17. hahaha. karipap btul. disebabkan karipap pun nak gaduh. ><

    ReplyDelete
  18. aimifiqa : hehe...cite ni dari part 1 sampai part 4 je..

    ReplyDelete
  19. menarik laaa..hehe ^__^ nak continue citer ni lg..

    ReplyDelete
  20. hahah....abg nasz mmg pandai karang cerita...

    ReplyDelete
  21. haha ! lawak giloss . sebab karipap . wahahaaa ..

    ReplyDelete