KORANG TENSION? JOM RELEASE TENSION.

Wednesday, April 20, 2011

KESIAN KAT KAWAN-KAWAN KITA...JANGAN SEKSA DORANG!


Salam sejahtera semua rakan-rakan blogger.

Terima kasih kerana sudi menjengah ke blog saya yang tidak seberapa ini.  Huhu...

Tajuk kali ini saja nak kongsi pandangan saya. Mengenai apa ye?  Mengenai blog yang terlalu banyak widget.  Bukan niat saya nak memburuk-burukkan blog-blog lain.  Ini yang berlaku dalam dunia blogging.  Kita tidak peka macam mana kawan-kawan kita nak loading page blog kita yang terlalu banyak widget.

Ada sesetengah widget menghalang entry post sampai tak dapat baca.  Kadang-kadang ada blogger yang fed up dan terus tak nak datang blog kita.  Siapa yang rugi? Kita juga kan?  Kita dah hilang beberapa trafik.

Memang sifat manusia inginkan blog yang cantik.  Tapi tak perlu letak banyak sangat widget sampai loading page jadi lembab.  Kita kena faham, sesetengah kawan kita pakai broadband yang ada limit.

Kalau nak trafik datang blog kita dan kita dapat sebarkan maklumat yang ingin kita sampai, ingat-ingatlah kawan-kawan kita.  Janganlah seksa dorang.  Huhu...

Jom kita check blog kita.  Laju ke lembab nak loading.

Klik kat sini untuk Check --> Website Speed Test


Kalau lebih 100KB, tengok-tengoklah apa yang boleh dibuang.  Kalau kurang, kira dah orait la blog korang tu.

Janganlah kita seksa kawan-kawan kita.

p/s : Entry ni cuma nak share.  Sharing is Caring.  Kalau ada yang terasa, saya minta maaf.

-NASZ-
Sila Tekan Like Jika Suka

3 comments:

  1. Domain name: ayangnaz.blogspot.com/
    Size:107.68 KB
    Load Time : 0.24 seconds
    Average Speed per KB : 0 seconds

    means that: jom pakat mai blog Ayang yg xcantik n buta sikit IT tu ..waawwawa(mencapap jer keja)

    *hey, thanks ya,dapat gak ilmu kat sini*

    ReplyDelete
  2. setuju2.. sy pkai blog yg ade limit so..xbleyh tggu kalau yg trlampau berat..mkn capacity .. so..korg less ur widget,, b a simple blog but nice to see ^^ oke :)

    ReplyDelete