KORANG TENSION? JOM RELEASE TENSION.

Sunday, April 17, 2011

KALAU TUNANG/AWEK/PAKWE SENDIRI TAK INGAT BIRTHDAY KORANG, APA KORANG RASA?


Salam sejahtera semua rakan-rakan blogger.

Tajuk post kali ni agak beremosi sikit. Cuma nak kongsi dan nak tanya pendapat rakan-rakan blogger saya tentang tajuk kat atas.

Kalau korang dah bertunang or ada awek atau pakwe dan dorang langsung tak ingat birthday korang, apa korang akan rasa?  Tambah lagi kalau dorang kata perkara tu benda kecil je.  Korang tunggu dorang wish tapi sampai lepas seminggu pun dorang tak wish pun.  Apa korang rasa?

Korang mesti akan cakap, "dorang sibuk or dorang nak buat surprise la tu".  Tapi semua benda tu salah dan dorang memang tak amik tau pun.  Apa korang rasa?

Yang bestnya, korang call 5 minit sebelum birthday korang tamat, dia angkat dan cakap acuh tak acuh je.  Korang mesti harap dorang ingat tarikh birthday korang kan? Tapi dorang just biar je korang.  Yang hairan, kawan-kawan yang lebih awal wish korang tapi tunang/awek/pakwe korang just ignore je.

Teremosi plak. Hahaha... Just nak tahu apa korang rasa dan sebabnya.  Sudi-sudilah share di ruangan komen kat bawah ye?

Terima kasih.

-nasz-
Sila Tekan Like Jika Suka

14 comments:

  1. 1st comentar yuhuuu..entry menarik!!!
    he alwez remember my beday n our anniversary...malah bukan tunggu genap setahun baru nak wish, we wish every month..mengira detik itu indah bukan..Lurve hIM much much more..
    Kalau dia lupa!!!hurmmm how to say rrrr...wargghhh maybe trasa sampai ketulang sumsum kot,then I akan ngadu kat mak dia,nangis kat mak I..mentang2 ler anak kesayangan mak abah I..oooo..hehehhe(emo plakz)

    ReplyDelete
  2. Ayangnaz: thanx utk respond awak...awak bertuah..so, jaga dia elok2 k?

    ReplyDelete
  3. mau nye x tacing... mesti la tacing... mane boleh birthday tu perkara kecil.. kat situ dah nampak die care tak pasal kita...

    ReplyDelete
  4. sempoi295: betul cakap awak tu..tambah lagi kalau kita tertunggu2 dia wish kita but sampai abis birthday kita pun dia juz ignore kita..

    ReplyDelete
  5. nak majuk 2 minggu kut.. hahahhaha

    ReplyDelete
  6. Wen: haha... bagus gak idea tu tapi confirm akan rindu dia kan?..haha...

    ReplyDelete
  7. rasa heppy.. sebab time tuh heppy birthday.. ^^

    *awok nih takdak awek lagi.. tak taw la nak tacink ke, nak hepi ke.. HAHAHAA

    ReplyDelete
  8. bagi je hint kat die...
    takpun cakap je terus terang,kalau kita simpan,nanti sakit...

    ReplyDelete
  9. selama 4 tahun bercinta dengan ex-bf dulu, dia tak pernah ingat pun tarikh lahir saya.. sekali aje dia ucapkan, lepas tu kami pun putus..

    ReplyDelete
  10. mmg merajuk la lepas tuh. kalo konon konon tak ingt pastu die wat seprise takpe gak kan hahha

    ReplyDelete
  11. kalau org yg kita sayang xigt tarikh2 penting dlm hidup kita, means dia tak berapa sayang kita pn..

    sebabnya kalau seseorang tu suka pada seseorang, walau mcm mana sibuknya life dia pastinya dia akan ingat tarikh2 pnting org yg dia syg.. kadang2 tarikh yg xpenting pn dia ingat.. cntohnya tarikh bila dorang mula kenal.. tarikh bila dia lafazkan kata2 cinta dsb..

    tapi kalau dia btol2 syg kekasih dia tapi still xboleh igt juga tarikh bday.. mknanya dia ada masalah pelupa yg amat dahsyat..kite bakor!! haha!

    ReplyDelete
  12. opkos la tapi kena juga. sapa suruh memandai lupa kite? HIHI

    ReplyDelete
  13. nasri: setuju2..kito bakor kalau dia lupo

    ReplyDelete
  14. xphh ingt pn!!!.. tetiba ja angin ni.. nk putus lah. huhu..

    ReplyDelete