KORANG TENSION? JOM RELEASE TENSION.

Friday, April 22, 2011

SALAH SATU CARA TINGKATKAN BACKLINK ANDA!!!



Salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.

Tengah blogwalking, terjumpa entry post kat salah seorang rakan blogger saya ni.  Macam menarik je.  Boleh bantu saya dan rakan-rakan blogger yang lain tingkatkan trafik ke blog masing-masing.


Kita tengok cara-cara menaikkan traffic blog ...:
  1. Letakkan URL LINK yang mcm kat bawah ni jer untuk artikel yang di tulis dlm blog korang.
6. My Big Family and Friends

Peraturannya:

1. Sebelum anda meletakkan web-web di atas di komuniti Link URL ke posting web / blog anda, sila hapuskan link nombor 1. Selepas itu pindahkan Link no.2 menjadi no.1, yang No.3 jadi No.2 yang No.4 jadi No.3 dan seterusnya.  Setelah itu masukkan link anda di urutan bawah (No.15).

2. Ingat! Jangan Ubah urutan daftar link itu.Jika setiap blogger mengikuti formula tersebut, maka bakal menghasilkan backlink seperti berikut:

Bila posisi anda pada no.15, jumlah backlink = 1
Posisi no.14, Jumlah backlink = 5
Posisi no.13, Jumlah backlink = 25
Posisi no.12, Jumlah backlink = 125
Posisi no.11, Jumlah backlink = 625
Posisi no.10, Jumlah backlink = 3,125
Posisi no.9, Jumlah backlink = 15,625
Posisi no.8, Jumlah backlink = 78,125
Posisi no.7, Jumlah backlink = 390,625
Posisi no.6, Jumlah backlink = 1,953,125
Posisi no.5, Jumlah backlink = 9,765,625
Posisi no.4, Jumlah backlink = 48,828,125
Posisi no.3, Jumlah backlink = 244,140,625
Posisi no.2, Jumlah backlink = 1,220,703,125
Posisi no.1, Jumlah backlink = 6,103,515,625
 
SELAMAT MENCUBA!!!! 

LINK BERKAITAN :


Sila Tekan Like Jika Suka

7 comments:

  1. hudadida: ikut je step yang disediakan tu..senang je..

    ReplyDelete
  2. nur ikhyar dee : haha...cuba fahamkan dulu..baca sekali lagi pelan2..ikut step by step..baru buat...

    ReplyDelete
  3. boleyh ker try nieyh? sebab entry nie kan da lame. . tapi sy da buad ta tau lha menjadik ker x.

    ReplyDelete
  4. :) ada nama saya kat situ...da lame buat menda nie...ada lagi rupenye...thanks bg back link dan salam kenal...:)

    ReplyDelete