KORANG TENSION? JOM RELEASE TENSION.

Thursday, February 2, 2012

"BERCAKAP LEPAS JE..."

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.


Setiap perkataan yang kita sebut dari mulut atau dalam laman sosial seperti facebook tu ada risikonya. Sebab kita kena berhati-hati bila berkata-kata. Tak bolehlah main lepas je cakap atau tulis. Nanti akan jadi pelajar USM yang kena tahan polis sebab tulis nak letak bom dekat helikopter yang dinaiki PM kita.


Tak pasal-pasal jadi feymes. Kan? Walaupun dia cakap hanya gurauan je tapi ia tetap boleh dianggap satu ugutan. Yang pasti nama dia dah dilist dalam senarai PDRM.


Macam pepatah orang dulu-dulu ni,


"Kerana Mulut, Badan Binasa"


Ataupun,


"Cakap Siang, Pandang-Pandang. Cakap Malam, Dengar-Dengar"


So, kesimpulan yang ketara dalam entry ni, nak cakap apa-apa pun, fikir dulu. Jangan main lepas cakap je. Nanti badan binasa.


p/s : Ingatan untuk diri sendiri.


Wassalam.


-NASZ-


Published with Blogger-droid v2.0.1

Sila Tekan Like Jika Suka

10 comments:

  1. perghh... nak bubuh bom dalam heli pm?.. pejuang berani mati ni... huhu~..

    ReplyDelete
  2. Saya bukanlah seorang yg tabah menerima kata2 kesat, oleh itu saya tutup akaun facebook dan saya fobia nak buka akaun twitter. Saya rasa hidup saya lebih tenang dengan hanya ber blog.

    ReplyDelete
  3. setuju setuju. org sekarang cakap main sedap jew. tak fikir dulu --'

    ReplyDelete
  4. itulah, kena jaga setiap kata yang bakal lahir dari mulut atau apa yang akan kita tulis...fikir2 dulu

    ReplyDelete
  5. sll terlepas ckp..ngehehe,....jujur...;)

    baju kawen takde pink langsung!hihi

    ReplyDelete
  6. cakap Facebook? dah tekan enter dah tak boleh backspace.

    ReplyDelete
  7. stuju sgt2 bro....dorg kdg ckp ikut prasaan...tu yg smpai xsdar diri tu....

    ReplyDelete
  8. lidah tu kan tajam dari pisau ibaratnya..huhu

    ReplyDelete
  9. lagi satu nasz....
    terlajak perahu boleh diundur....
    terlajak kata....
    takde maaf nyer....

    ReplyDelete
  10. gurauan yang tak bertempat...
    bahaya tu,,

    ReplyDelete