KORANG TENSION? JOM RELEASE TENSION.

Friday, February 3, 2012

"MUSIM MENGKEDARAH LIMAU..."

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.


Curi masa yang agak busy campur malas untuk update blog jap. Sebenarnya saya takde idea nak tulis apa. Tapi, tiba-tiba ternampak selonggok buah limau yang disediakan kat kaunter Maybank ni memberi saya inspirasi untuk menulis tentang longgokan limau tersebut. Hehehe. Limau pun boleh jadi satu entry kan?


Bila tiba je Tahun Baru Cina, masa inilah berlambak-lambak limau mandarin ni dijual kat merata tempat tak kisahlah di Supermarket ataupun gerai-gerai kecil tepi jalan. Masa ni gak la orang berketurunan cina akan mula memberi buah-buah limau kepada rakan-rakan keturunan yang berlainan mereka.


Saya pun dapat 2 kotak limau mandarin ni.kotak pertama saya habiskan dalam masa 4 hari. Risau nanti busuk buah limau kalau simpan lama sangat. Membazir. Kotak yang kedua pun dah tinggal 1/4 je. Hehehe. Kuat kan saya makan limau?


Limau mandarin ni dah sinonim dengan sambutan Tahun Baru Cina. Bila tiba Tahun Baru Cina, banyaklah limau mandarin ni. Tapi pun suka makan limau mandarin ni. Hehehe.


Kesimpulannya, makanlah limau mandarin. Sedap. Hehehe.


Wassalam.


-NASZ-


Published with Blogger-droid v2.0.4

Sila Tekan Like Jika Suka

8 comments:

  1. Assalamualaikum.. lama x jenguk en Nasz..
    kak citra pon dapat byk limau ni.. kat opis suami berkotak2 limau tersusun sebab kebanyakkan customer adalah cina jadi berlonggoklah.. pastu mulalah musim sakit perut plak..hehe

    ReplyDelete
  2. byknya makan limau..nak sikit..hehe.dila suka limau yg manis2 :P

    ReplyDelete
  3. musim raya cina mmg limau manis2...

    ReplyDelete
  4. musim raya cina mmg limau manis2...

    ReplyDelete
  5. woww kemain byk lg mencekik limau ye! bak mai sini skit! hehe




    jiran nasz,
    ana

    ReplyDelete
  6. suke sangat makan limau ni tpi mse tu dpt sebiji je...

    ReplyDelete
  7. kat opis dpt limau berkotak2...
    tak tau ler berapa puluh bijik yg dah masuk dlm perut....he3

    ReplyDelete