KORANG TENSION? JOM RELEASE TENSION.

Monday, February 13, 2012

"NERVOUS SEBELUM TEMUDUGA"

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.


Sekarang ni saya berada di Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM).Kenapa saya berada di sini? Ini disebabkan tunang dapat panggilan temuduga jawatan Pegawai Teknologi Maklumat F1-1 (Panggilan sebelum ini F41).


Memang muka dia nampak pucat je. Nervous tu biasalah sebelum temuduga ni. Teringat saya perasaan dan pengalaman saya ditemuduga dulu. Memang banyak tempat saya pergi temuduga untuk apply kerja dulu. Dari kerja kilang baju, kilang kapas, kilang ubat, kilang perabut, kerja di pawagam sebagai staf part time, kerja di pawagam sebagai assistant manager, kerja sebagai pegawai khidmat pelanggan di contact center, temuduga untuk jawatan di KWSP hinggalah temuduga di jabatan kerajaan.


Banyak kan? Memang banyak kali saya pergi temuduga. Tapi kalau saya kena temuduga lagi sekarang selepas beberapa lama tak ditemuduga, sudah semestinya saya akan nervous gak. Actually perasaan nervous sebelum temuduga ni memang kita tak boleh buang. Even contohnya seseorang tu pernah menyanyi di atas pentas selama berpuluh tahun pun, dia tetap akan nervous.


So, relax dan cuba tenangkan diri. Insya Allah perasaan nervous tu akan berkurang.


p/s : Good luck.


Wassalam.


-NASZ-


Published with Blogger-droid v2.0.4

Sila Tekan Like Jika Suka

8 comments:

  1. nervous tu biasa...kalau tak nervous tu yg luarbiasa...

    ReplyDelete
  2. memang time temuduga rasa nervous tu mengatasi....
    bykan berselawat...
    nasib baik remy dulu lepas belajar , cuti seminggu terus kerja....
    interview pun sebelum final exam dah pergi...

    ReplyDelete
  3. temuduga perkara yg menakutkan...tp menjadi perkara paling menggembirakan bila terpilih...

    ReplyDelete
  4. biasalah tu klu nervous mse interview.nak2 klu yg tukang interview tu mke serius kan.ok gud luck

    ReplyDelete
  5. semoga berjaya kepada tunang tuan hamba =)

    ReplyDelete
  6. err..x prnh kne tmuduga huhu...

    sweetnye bang nasz teman tunang hehehe

    ReplyDelete
  7. anda dijemput join segmen farah alias http://coretanharapan.blogspot.com/2012/02/segmen-farah-alias-my-blogger-idol.html :)

    ReplyDelete
  8. betul2
    saya pun pelik macam mana la nak hilangkan perasaan tu


    P/S : Nak Minta Tolong Bantu Hans Menang iPad 2

    http://hanspunyablog.blogspot.com/2012/02/pusingan-akhir-contest-gadget-impian.html

    ReplyDelete