KORANG TENSION? JOM RELEASE TENSION.

Tuesday, July 10, 2012

NAK CARI BUKU PENJAGAAN...

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.

Minggu ini saya ada mesyuarat di Ipoh. Saya akan stay di rumah mertua saya di Kuala Kangsar 2 hari iaitu Khamis dan Jumaat. Kemudian, Sabtu dan Ahad saya akan balik ke rumah emak saya selama 2 hari juga. Ahad malam baru saya balik Bagan Datoh. Adil la kan? Dua-dua kampung saya balik.

Plan nak pergi Popular atau MPH untuk cari Buku Tentang Penjagaan Ibu Mengandung dan Anak Yang Baru Lahir. Saya ini dah la zero tentang perkara sebegini. Risau tersilap langkah. Kena cari buku ini untuk pastikan tiada kesilapan langkah berlaku.

Biasalah, inikan anak sulung kami. So, memang tak ada pengalaman langsung saya dan wife saya. Saya rasa anak kedua dan seterusnya pun mungkin yang ada pengalaman terkantoi juga. Inikan pula yang sulung. Memang gelabah juga saya nanti.

Harap dapat cari buku itu dan harap buku itu dapat bantu berikan cara yang betul untuk jaga wife saya yang tengah mengandung. Walaupun baru 3 bulan tapi kena prepare awal sebab utama kerana kami memang tak ada pengalaman.

Wassalam.

-NASZ-
Sila Tekan Like Jika Suka

9 comments:

  1. insyaAllah, semua akan OK.. abg nasz kan hebat :D

    ReplyDelete
  2. Cuba cari buku tajuk ni IBu dibelai anak dibuai utk semua:panduan asas kehamilan & kelahiran.penulis nye ariza mohamed

    ReplyDelete
  3. Bang, kita ada suggestion!

    http://suzlinazreena.blogspot.com/2012/07/buku-baby.html

    ReplyDelete
  4. penjagaan bayi nasz.... bukan selepas lahir..... dari dlm perut lagi kena beri perhatian dan penjagaan......
    lagi satu.....
    pantang larang org tua jgn dilupa.....
    walaupun tak tahu betul atau tak.....
    tak salah kalau kita ikut selagi tak melanggar batasan agama......

    ReplyDelete
  5. congratz dah ade baby..bgusla same2 tlg..ksian kalu wife sorg je uruskn baby tu.. =)

    ReplyDelete
  6. Download dari ebook 3000 ada kot bro. Under parenting.

    ReplyDelete
  7. tak semua benda kita boleh belajar dari buku.. tapi insya allah lebih baik kalau sekurang kurangnya ada basic..

    kan bagus kalau baby lahir dengan manual kan.. hahaha..

    ReplyDelete
  8. byk buku kat pasaran skg ni tntang pnjagaan ibu & baby sebelum & selepas lahir.. anak tu anugerah, kan

    ReplyDelete
  9. bagus-bagus.... menambahkan ilmu pengetahuan melalui pembacaan berserta berhati-hati sebelum tersalah langkah :)

    ReplyDelete