KORANG TENSION? JOM RELEASE TENSION.

Wednesday, July 4, 2012

HILANG MOOD UNTUK BERBLOGGING...

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.

Terasa agak kehilangan mood untuk berblogging beberapa hari ini disebabkan :

1. Baru berpindah ke Kuarters a.k.a Rumah baru yang masih belum dikemas lagi.
2. Kerja yang agak banyak dan perlu diselesaikan dengan pantas.
3. Terasa lenguh-lenguh seluruh badan dan rasa nak demam tapi tak demam-demam pun.

Ini antara sebab saya terasa semakin hilang mood untuk berblogging tapi disebabkan kehendak saya yang sangat kuat, saya berblogging juga. Hehehe.

Memang ada masa tertentu kita akan hilang atau kurang minat terhadap sesuatu perkara yang kita suka buat. Ini adalah antara sebab utama blog kita tak naik dan makin menurun lagi adalah pengunjungnya. Cuba bayangkan kita kemaskini blog kita secara konsisten selama paling kurang 1 tahun, mesti akan ada peningkatan dalam bilangan pembaca dan pengikut. Tambahan pula kita selalu join segmen yang boleh tolong memperkenalkan blog kita kepada blogger lain.

Korang ada tak Tips untuk elakkan kehilangan Mood Untuk Berblogging ini tak?

Wassalam.

-NASZ-
Sila Tekan Like Jika Suka

12 comments:

  1. saya suka singgah sini..kalau rasa malas tu ingtlah readers sprt sy...:)

    ReplyDelete
  2. tips ek, KY je berblog, tak dapat nak agi tips lagi heeeee

    ReplyDelete
  3. ntah la, tak da tip pun, kalo dah hilang mood blogging tu, makna nya tak la, haha

    ReplyDelete
  4. Hmm, kalau saya, saya blog je walaupun pengunjung tak banyak... Bagi puas hati sendiri,hahaha...

    Kadang2 saya buat scheduled publish dari draft... So, bila satu jangka masa yg saya agak2 hilang mood ke, tak cukup masa ke, blog saya masih b'update walaupun isinya dah ditaip dulu...

    ReplyDelete
  5. erm..pernah terjadi. tp sebab memikirkan org yang bakal berkunjung..raihan buat auto-publish.

    ReplyDelete
  6. Selalu ingat akan para pembaca. Mereka sentiasa menanti-nantikan update terbaru dari kita :)

    ReplyDelete
  7. susah betul nak maintain mood berblogging kan! haha..

    ReplyDelete
  8. kita pun suka jugak mbaca kat sini..
    sendiri pun kadang2 tak sempat nak jenguk blog ni. busy memanjang je

    ReplyDelete
  9. bila dah rasa mood blogging tu daa nak ilang, mula laa start buat entry auto publish ehehee

    ReplyDelete
  10. hehehe tu la yang LA rasa sekarang ni..
    Tunggu umah yang direnovate tak siap2..
    huhuhu tension dibuatnya ^_^

    Naser, kita nak ajak join segmen yang kita buat..
    Hope sudi join ye ^_^

    ReplyDelete
  11. mood berbelog tuh slalu ade...tp aritu belog tbiar atas sbb mls bikin header bru sbb da tkar imej bru kan..hahaha..adeh...padahal ley je nk upload gmbr pape kan...

    ReplyDelete
  12. kena dapatkan mood balik nasz.....
    nanti sunyi jer bloglist remy....
    tak tahu kemana arah nak BW pulak....he3

    ReplyDelete