KORANG TENSION? JOM RELEASE TENSION.

Tuesday, January 10, 2012

"SEGMEN IEYZA AFIEYNA : JOM BLOGWALKING BY IEYZA AFIEYNA"

Nak Join? Klik SINI

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.

Terasa nak join segmen jom blogwalking yang dihostkan oleh adik comel kita si Ieyza Afieyna ni. Macam mana saya tahu ada segmen jom blogwalking ni? Macam biasalah. Dah takdir. Hehehe. Tadi ternampak kat blog geng-geng blogger lain.

Seperti biasa, nikmatilah cerita merapu saya di bawah ye? Ieyza jangan marah ek? Saja nak menyelitkan cerita merapu ni. Hehehe.

Pada suatu petang yang dingin bangat bak berada di Kutub Utara, kelihatan seekor siput sedang mengesot perlahan-lahan menuju ke destinasi yang ingin ditujuinya. Siput tersebut berhenti kejap mengelap peluhnya yang melimpah ruah keluar dari cangkerangnya. Macam mana dia lap peluhnya? Dia guna kain yang tersimpan di poketnya.

Kemudian, siput tu sambung mengesot-mengesot-mengesot dan seterusnya. Destinasi yang ingin dituju siput tu masih jauh baginya. Lebih kurang 0.543 km lagi. Jauh kan? Ya, jauh bagi si siput. Si siput terus berusaha sehingga akhirnya sampai gak ke destinasi. Kelihatan seekor kura-kura sedang berehat.

Siput : Assalamualaikum.

Kura-Kura : Waalaikummussalam.

Kura-Kura bergerak menghampiri Siput.

Siput : Nah, ini ada surat kamu. Dari Si labi kat hujung sana tu.

Kura-Kura : Ye ke? Terima kasih la Siput. Siput, tolong kasi surat aku tulis ni kat Labi balik ye? urgent ni.

Siput : Urgent? Ok2. Nanti aku bagikan. Ada banyak lagi surat nak hantar ni. Aku pergi dulu ye?

Kura-Kura : Ok. Thank you my friend.

Si siput pun meneruskan perjalanannya menghantar surat-surat kepada ahli rimba yang lain.

Sekian. Hehehe.

Kena tag 3 orang ek? Nak tag:

Zul Fattah
Aimifiqa
Sue

Itu je. Tarikh tutup : 14 Januari 2012. So, jom join ramai-ramai segmen jom blogwalking ni. Mungkin kita boleh kenal dengan kawan-kawan baru lagi kan? Kan?

Hehehe.

p/s : Mood nak berblogging ni makin kurang plak. Tak tahu kenapa. Huhuhu.

Wassalam.

-NASZ-
Sila Tekan Like Jika Suka

9 comments:

  1. rajin ye... join segmen....
    gd luck pren....

    ReplyDelete
  2. singgah dari segmen yang sama.
    http://cikgufaizcute.blogspot.com/2012/01/jom-blogwalking-by-ieyza-afieyna.html

    ReplyDelete
  3. hihi~..
    sy pun join gak segmen nie..
    gud luck ye NasZ.. ^_^

    ReplyDelete
  4. follow sini dari segmen yg sama

    dari segmen yg sama...

    http://nazrieda-anakku.blogspot.com/2012/01/jom-blogwalking-by-ieyza-afieyna.html

    ReplyDelete
  5. singgah sini dr segmrn yg sama !!

    http://cikfafasweet98.blogspot.com/2012/01/jom-blogwalking-by-ieyza-afieyna.html

    ReplyDelete
  6. dh lama sngt tk join segmen.. thanx ek tag sy

    ReplyDelete
  7. salam.. sory lambat terjah.. broadband buat hal...

    thanx join segment ieyza..
    ieyza dah buat tempat bloglist untuk semua yg join..:)


    just klik bloglist kat tab menu ieyza tu ye.. :)

    ReplyDelete
  8. dtg dr segmen yg sama..
    salam perkenalan...^_^

    ReplyDelete