KORANG TENSION? JOM RELEASE TENSION.

Friday, March 2, 2012

"BURUNG ENGGANG DI BAGAN DATOH PERAK"

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.


Pagi ni di kawasan Jabatan Pendaftaran Negara Bagan Datoh Perak iaitu kawasan ofis saya, ternampak sepasang burung enggang sedang bertenggek dekat generator set. Apa yang saya tahu, burung enggang ni biasanya berada di Sarawak.


Tapi, mungkin ada orang bawa balik ke Semenanjung burung enggang ni. Ini first time saya tengok burung enggang live selain dekat zoo. Hehehe.


Kesian plak tengok burung enggang ni jauh dari habitat asal mereka. Kan?


Wassalam.


-NASZ-


Published with Blogger-droid v2.0.4

Sila Tekan Like Jika Suka

7 comments:

  1. Setahu saya burung enggang ni ada juga terdapat di Pulau Pangkor.

    ReplyDelete
  2. e2 bukan burung enggang la...xingat nama burung 2..kat tempat saya tapah ni pun banyak juga burung spesis 2..dulu masa sampai kat tapah ni pun sy ingat 2 burung enggang..bukan main kecoh lagi saya bagi tau kat budak2 office y lain 2 burung enggang..tapi diaorang gelakkan je...xigatlah nama burung 2...

    ReplyDelete
  3. kat t'ganu pun ada penah nmpak..

    ReplyDelete
  4. betul tu Nazs....
    selalu tgk kat zoo jer....

    ReplyDelete
  5. Dah lama tak pergi zoo. last pergi pn zaman sekolah tadika. ahahaha

    ReplyDelete
  6. kesian jugak.. --' kenapa nk jauhkan dri tmpat mereka?? ermm

    ReplyDelete