KORANG TENSION? JOM RELEASE TENSION.

Friday, March 2, 2012

"KORANG SETUJU KE TAK?"

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.

Saya terbaca quote ni di facebook dan saya setuju gak dengan quote ni. Saya nak share dengan korang semua.

"Seorang wanita itu tidak diwajibkan bertudung tapi dia diwajibkan menutup aurat"

Saya setuju sebab ada sesetengah wanita (bukan semua ye?) yang hanya memakai tudung sebagai syarat saja. Tapi bahagian aurat lain masih didedahkan secara langsung atau tidak langsung. Mendedahkan secara langsung tu adalah mendedahkan sebahagian tubuh untuk ditatap oleh bukan mahram. Mendedahkan secara tidak langsung tu adalah lebih kepada berpakaian ketat hingga menampakkan bentuk tubuh. Antaranya yang popular sekarang ni legging.

Ini cuma pendapat saya je. Apa pendapat korang plak? Setuju atau tak setuju? Dan kenapa?

Wassalam.

-NASZ-
Sila Tekan Like Jika Suka

14 comments:

  1. salam;
    ada betulnya juga pandangan awak tu..akupun berpendapat serupa.

    ReplyDelete
  2. ngeeee..saya setuju!! tutup aurat tidak semestinya dengan tudung,pakai kain pun boleh,selimut ke,ihik yang penting menutup aurat kan?contoh nak jemur kain,tutup kepala dengan tuala je lilit kat badan..takya guna brooch guna sepit kain je,haha.

    tapi belum dibuat orang la tutup aurat guna selimut jenjalan di bandar.ahaks..tapi rasanya kalau ada yang cuba,gempak kot..haha.

    pakai tudung tapi tidak menutup aurat dengan sempurna pun sia2 juga,huhuhu.

    ReplyDelete
  3. setuju tu.. tutup aurat dgn baik bukan balut aurat ye.. hoho.. walaupun pakai tudung ttpi pakai bju lengan pendek.. sluar ketat?? :D
    *SAMA2 lah kita beramal.. ^^

    ReplyDelete
  4. okay, sangat setuju.

    kalau tak pakai tudung pun tak apa, pakai towel pun tak kisah asalkan tutup aurat,

    ayat mengarut, tapi point di sini~
    menutup aurat itu perlulah sempurna.

    cuma, hidayah itu milik Allah. Hanya insan terpilih Allah detikkan hati untuk menutup aurat dengan sempurna,

    kita yang melihat manusia sekeliling, perlu berdoa tak putus2 untuk Allah bukakan pintu hidayah kepada semua umat Islam.

    terima kasih,

    ReplyDelete
  5. ermmm..saya juga setuju..!

    kadang2 de yg btudung, tapi seksi kan..

    apa2pun mnutup aurat itu wajib.. :)

    ReplyDelete
  6. setuju dgn nasz.....
    bertudung tapi dedah kat tempat lain... pakai baju ketat2....
    baju lengan pendek....
    kekadang conpius jugak....

    ReplyDelete
  7. setuju.... skunk berusaha sebaik mugkin nak cover aurat

    ReplyDelete
  8. setuju dengan quote tuu.
    yang wajib dilakukan adalah menutup aurat. bertudung pulak adalah salah satu cara menutup aurat. cara lain untuk menutup aurat selain bertudung, mungkinkah bershawl?
    ramai perempuan tak tahu macam mana nak tutup aurat dengan sempurna. maybe sebab tu ada yang tidak menutup aurat..*saya pon masih berusaha menutup aurat dengan sempurna*..

    ReplyDelete
  9. yup...ada penah tbaca pasal ni....=)

    ReplyDelete
  10. Menutup aurat tidak semestinya bertudung dan bertudung tidak semestinya menutup aurat.

    ReplyDelete