KORANG TENSION? JOM RELEASE TENSION.

Wednesday, March 21, 2012

"KISAH SPM SAYA"

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.


Hari ni result SPM keluar. So, sudah semestinya ramai student SPM tahun lepas nervous kan? Hehehe.


Teringat masa saya pergi sekolah untuk ambil result SPM pada tahun 2001 dulu. Saya belajar di Penang Free School. Sekolah saya dulu sekolah campuran semua bangsa. So, dalam sekolah saya ada kawan berbangsa cina dan india. Perangai saya dulu saya suka bersaing dengan dorang dalam study walaupun mustahil tapi saya rasa nak bersaing gak. Sudah pastinya saya kalah tapi dengan cara ni dapat tingkatkan fokus saya dalam study. Ia macam daya penolak untuk saya score lebih baik lagi.


Masa result trial SPM, saya dapat agak tak memuaskan gak la. Sebab tu masa nak ambil result SPM yang sebenar, saya agak risau sebab takut hampakan harapan emak saya. Penang Free School tu jauh dari rumah dan saya duduk asrama sejak dari form 1.


Dan bila dapat result, Alhamdulillah result taklah seteruk trial SPM dulu. Kira bagi saya memuaskan dan paling penting tak ada subjek yang failed. Memang nervous masa nak tengok slip result tu sampai tutup mata. Hehehe.


SPM inilah yang akan menentukan hala tuju korang sama ada duduk rumah saja atau terus melangkah ke tempat lebih tinggi. Pilihan terletak di tangan korang. Buat keputusan sebaik mungkin.


p/s : Korang tak nak share ke perasaan korang masa ambil SPM?


Wassalam.


-NASZ-


Published with Blogger-droid v2.0.4

Sila Tekan Like Jika Suka

8 comments:

  1. mse amek result spm09 dlu, xase berdebar pun. rileks aje. takut pun x.

    hehe && alhamdulillah, result SPM terbaik :))

    slalu kalau nebes semacam, ad lah tu yg xbaik nyer. hehe.

    ReplyDelete
  2. betul. same lah. Shiema pon risau takut takut menghampakan parents. Tapi Alhamdulillah, bersyukur dengan results tu.

    ReplyDelete
  3. cuak jgk masa nak pegi ambil result SPM dulu..tawakkal jelah...dah buat yg terbaik..tapi bila terbayang muka mak n ayah..perasaan cuak tu dtg blk..adoi...tp alhamdulillah...result sgt la memuaskan hati :)

    ReplyDelete
  4. sy amik spm 2 x...... alhamdulillah second time is better than first one... dan betullah tu spm adalah petunjuk dimana kita akan berada.... dan disebabkan spm kali ke2 itulah saya berada di sini..... walaupun x setinggi langit tp alhamdulillah.... syukur pada yg esa....

    ReplyDelete
  5. salam;
    berdebar rasa memanglah ada, tapi keputusan spm bolehlah buat bekal..

    ReplyDelete
  6. remy masa tu cam berdebar jer.....
    tapi alhamdulillah......
    tak sangka jadi salah seorg best student.....
    yg penting remy pelajar pertama kat malaysia yg dapat A utk subjet ekonomi rumahtangga.....he3

    ReplyDelete
  7. dulu pn risau gak...buatnya byk kntoi, cian kt parents...cik lynn pun dok asrama gk dlu n jauh dr umah...so, lg btambah rsau sbb parents ikot p amik...

    masa dpt rsult tu, mmg sebak gla...alhamdulillah, btter dr trial...=)

    ReplyDelete