KORANG TENSION? JOM RELEASE TENSION.

Friday, December 16, 2011

"KITA ADALAH APA YANG KITA FIKIRKAN"

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.


Saya minta maaf sebab tak updated macam selalu. Sebenarnya saya baru balik dari Program MyDaftar Orang Asli di Kampung Sungai Kejar, Grik, Perak. So, dalam kampung tu memang takde coverage langsung. Nanti saya story pengalaman saya kat sana ye?


Percaya tak apa yang kita fikir tentang diri itulah diri kita? Bila kita fikir kita seorang loser, maka jadi loser la kita. Kalau kita fikir kita terbaik, maka terbaiklah kita.


Macam mana boleh jadi macam tu plak? Minda kita adalah teras segalanya. Bila minda kita berfikir sebegini, sebeginilah jadinya diri kita. Minda mempengaruhi segala tindakan kita buat secara sedar mahupun secara tidak sedar.


Allah kurniakan akal kepada manusia. . Manusia tu adalah kita. Tapi, kita kadang-kadang tak ikut telunjuk kita tapi lebih kepada turutan nafsu. Kalau korang tak percaya, sebelum tidur malam ni, korang imbas balik apa yang dah buat satu hari ni.


p/s : Sebenarnya entry ini lebih kepada ingatan untuk diri saya sendiri.


Wassalam.


-NASZ-


Published with Blogger-droid v2.0.1

Sila Tekan Like Jika Suka

10 comments:

  1. betul tu, hanya kita yang tahu siapa kita

    ReplyDelete
  2. Salam,
    Wahh datang Gerik ker..
    Saya dok kat area pekan tu...
    Huhuhu... Amacam best ke masuk sana?

    | Lepak Santai Rehat Minda |

    ReplyDelete
  3. dan ingatan untuk saya juga. terima kasih. :)

    ReplyDelete
  4. thanks for sharing....
    setuju benar dgn kenyataan diatas..

    kekadang akal berkata tidak... tetapi nafsu lebih menguasai...
    disitulah keimanan kita diuji....

    ReplyDelete
  5. oo patutla lama tak nampak.tak sabar nak tengok next entry..

    ReplyDelete
  6. da lama xupdate..betol 2...manusia perlu berfikiran rasional dalam kehidupan...

    ReplyDelete
  7. entery yg bagus...kasi flashback n wash brain diri kita...

    ReplyDelete