KORANG TENSION? JOM RELEASE TENSION.

Monday, February 4, 2013

SEGMEN PENCARIAN BLOGGERSTARZ

Nak Join? Klik SINI

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.

Saya tengah blogwalking, ternampak satu segmen yang menarik perhatian saya. Lagipun banner segmen ini pun cantik juga, bagi saya la. Bagi korang, saya tak tahu. Saya pun terjah ke blog penganjur sebab nak tengok cara nak masuk segmen ini. Kalau banyak sangat benda nak kena buat, memang saya tak nak masuk. Tapi, syarat-syaratnya simple je. So, saya pun joinlah.

Saya nak kena ceritakan saya sepanjang saya berblogging ini. So:

PENGALAMAN PALING BEST

Pengalaman paling best saya dalam sejarah saya berblogging adalah apabila Nuffnang saya buat pertama kalinya dapat di'cash out'kan dan saya dapat Cek daripada pihak Nuffang. Masa itu, saya rasa seronok sangat walaupun jumlahnya bukanlah banyak mana pun.

PENGALAMAN PALING HAMPEH

Pengalaman paling hampeh yang pernah saya lalui ialah apabila blog saya di'block' oleh pihak Google disebabkan ada orang meletakkan virus di kod blog saya. Disebabkan pada masa itu saya menggunakan Hosting NetKL, so, saya tak pasti cara untuk delete virus tersebut, saya terpaksa delete blog saya di Hosting tersebut. Nasib baik blog saya di Blogspot masih ada lagi dan saya terus menggunakan blog lama saya ini. Tetapi masalah lain pula timbul apabila domain saya pun di'blacklist'kan dan sesiapa yang ada link dengan domain saya akan diberi amaran 'Malware'. Saya terpaksa menghantar ticket rayuan kepada pihak Google dan terangkan tentang blog saya di Hosting NetKL yang telah saya delete. Akhirnya domain blog saya ini dibersihkan daripada 'blacklist' tersebut.

Inilah antara pengalaman-pengalaman yang saya pernah lalui semenjak berblogging. Ada banyak lagi tapi saya rasa ini yang saya patut kongsikan.

"Saya Nak Masuk Bloglist Geng Ohsem"

Tarikh tutup segmen ini adalah pada 21hb Februari 2013.

Korang rasa korang nak jadi BloggerStarz tak? Kalau nak, cepat join segmen ini sebelum terlambat.

Wassalam.

-NASZ-
Sila Tekan Like Jika Suka

8 comments:

  1. menarik nasz.....
    kalau sempat nanti remy nak join jugak.....

    ReplyDelete
  2. http://meyrajohn.blogspot.com/2013/02/segmen-pencarian-bloggerstarz.html


    Twitter: https://twitter.com/sweetcholic

    Youtube: http://www.youtube.com/user/meyrajohn

    Tumblr: http://everythingsthatwewanted.tumblr.com/

    Instagram: http://followgram.me/sweetpearlcholic

    Fanpage: https://www.facebook.com/kozyjohn

    Google+: https://plus.google.com/107877408784044968885

    Dari segment yang sama dear. ^^ Follow`Likes`Follow k. #TeamFollowBack #SelaluLalu
    PEACE YOH!!

    ReplyDelete
  3. dari segmen sama :)

    http://ikapukpuk.blogspot.com/2013/02/segmen-pencarian-bloggerstarz.html

    ReplyDelete
  4. http://kumahuitu.blogspot.com/2013/02/segmen-pencarian-bloggerstarz.html


    JOIN JUGA JOM MERIAHKAN GENG BLOGGER SENGAL HI HI HI

    ReplyDelete
  5. dari segmen yang sama . :)

    http://www.cikfie.com/2013/02/segmen-pencarian-bloggerstarz.html

    ReplyDelete
  6. http://wanecha178.blogspot.com/2013/02/segmen-segmen-pencarian-bloggerstarz.html

    folo dari segmen yg sma

    ReplyDelete
  7. dari segmen sama... =D

    http://ayuejean.blogspot.com/2013/02/segmen-pencarian-bloggerstarz.html

    ReplyDelete