KORANG TENSION? JOM RELEASE TENSION.

Wednesday, May 4, 2011

KORANG RASA HANDSOME/CANTIK KE?


Salam sejahtera semua rakan-rakan blogger.

Sori sebab lama tak update blog saya ni.  Balik kampung dan kat kampung takde internet.  Pakai line handphone tapi terhad connection.  Huhu...

Tajuk kali ni pelik sikit.  Saya tahu ramai rakan-rakan kat luar sana kadang-kadang rasa rendah diri kerana terdapat sedikit kekurangan pada diri.  Ada juga rakan-rakan yang kurang yakin dengan diri sendiri sebab fikir diri sendiri tak cantik ataupun tak handsome.

Sebenarnya rakan-rakan semua cantik ataupun handsome.  Semua orang dijadikan oleh Tuhan dengan kelebihan masing-masing.  Kecantikan ataupun kehenseman bukan diukur dari segi luaran tapi sifat dalaman kita.  Cantik ataupun handsome sifat dalaman kita, maka cantik ataupun handsome la kita.  Kalau buruk sifat dalaman kita, faham sendirilah.

So, saya di sini nak berseru kepada semua rakan-rakan yang rasa rendah diri dan kurang yakin sebab kekurangan fizikal, ingatlah, rakan-rakan sebenarnya cantik ataupun handsome sebab itu semua diukur dari sifat dalaman rakan-rakan sendiri.

Wassalam.

p/s: saya pun kadang-kadang terbabas gak bab-bab macam ni...sebab saya tak anggap diri ni ada rupa tapi ini cara saya nak tingkatkan keyakinan saya tapi pada masa yang sama nak elakkan diri dari sombong diri...sifat yang saya nak sangat-sangat elakkan...huhu..

-NASZ-
Sila Tekan Like Jika Suka

14 comments:

  1. kecantikan fizikal itu ibarat embun pagi... sejuk n segar... tapi hanya sementara... akan hilang bile mentari mula bersinar...^^

    ReplyDelete
  2. cantik ke kacak je..
    janji rock..
    hihi =)

    ReplyDelete
  3. cantik susah , tak cantik pun susah .. huhuu

    ReplyDelete
  4. yea . rasa rendah diri sangat sbb ramai lagi orang cantik dari lala :) tapi bila dipuji tu , bersyukur .

    ReplyDelete
  5. tak kisah lah mana2 yang penting akhlak kita tuh ,, sebab itu yang mencerminkan kecantikan kita sebenar :)

    ReplyDelete
  6. batul tu..baiki dalaman biar cantik maka semua yang luaran pun akan cantik..=)

    ReplyDelete
  7. tiada kata secantik bahasa....
    kalau bahasa cantik orang pun tentu cantik...
    cantik ni subjektif sebenarya

    ReplyDelete
  8. rupa xpenting sngt...
    tp cra pembawaan kita tu mcm mane...
    hehhehehe

    ReplyDelete
  9. ХОРОШИЙ БЛОГ!!!

    ДОБРО ПОЖАЛОВАТЬ НА ПРОСМОТР МОИХ БЛОГОВ!!!
    "Олег Гаврилин" и "ПЛАНЕТА-СПОРТ" !!!

    Блог Олега Гаврилина

    ПЛАНЕТА-СПОРТ

    С УВАЖЕНИЕМ,ОЛЕГ ГАВРИЛИН!!!

    ReplyDelete
  10. betul2. setiap org ada kelebihan msing2. terimalah sesapa apa adanya :)

    ReplyDelete
  11. buruk luar , cantik dalam x pe.. :)

    ReplyDelete