KORANG TENSION? JOM RELEASE TENSION.

Saturday, March 5, 2011

DUA KERJA?!


Hari ni nak ngomel skit pasal orang yang ada dua kerja.  Satu kerja hakiki dan satu lagi kerja part time untuk tambah duit poket.

Relevan lagi ke?

Pada pendapat aku la, kalau orang tu masih bujang atau belum lagi berkahwin atau tak ada awek, memang sangat sesuai untuk buat dua kerja.  Nak tau kenapa? sebab dorang tak buang masa buat benda-benda yang tak mendatangkan duit.  Baik cari duit lebih kan? Hehe...

Bagi orang yang dah berkahwin ni, agak susah la skit nak buat kerja part time sebab ada komitmen pada isteri dan anak.  Itu tak masuk lagi mak ayah dan mertua.  Banyak masa dorang dihabiskan dengan kerja hakiki dan keluarga.  So,  mana ada masa untuk kerja part time.


Aku pernah menggilakan diri aku dengan buat dua kerja.  Siang dari pukul 7 pagi sampai 5 petang, aku kerja Contact Centre Telekom (Suatu ketika dulu la, sekarang dah keje gomen). Pastu dari pukul 6 petang sampai 3-4 pagi, aku sambung kerja part time kat GSC (Golden Screen Cinemas).  Penat tu memang penat tapi masa tu aku mana ada awek nak.  Lagipun dulu memang aku workaholic (Gila Kerja).  Hari raya pun aku kerja tau?

Tapi sekarang ni tak boleh dah buat dua kerja.  Sebabnya tempat kerja aku di kawasan yang agak terpencil dan ada la KFC berdekatan tapi jaraknya lebih kurang 30 km.  Tak berbaloi aku nak buat kerja part time kat situ.

Sekarang ni dengan adanya netbook HP sayang aku ni dan internet connection kat rumah, boleh la aku buat update blog aku selalu.  Huhu....

Korang plak macam mana? Ada pendapat?

-nasz-
Sila Tekan Like Jika Suka

12 comments:

  1. keje part time ok la mcm awk kate bg org xde awek or comitment bole la
    klu yg ade family mmg penat

    mcm sye igt nx week nk cri keje part time,xde nyawa mkn ngan dwet ptptn asyik sangkut je hujung2 sem haha

    tp kene pandai bhagi mase study n keje la btl x?

    ReplyDelete
  2. adwafarahin : betul tu? saya masa praktikal kat KWSP dulu pun kena kerja part time sebab duit ptptn tak cukup..huhu..

    Sebenarnya kerja part time ni bagus gak sebab dedahkan kita dengan dunia pekerjaan lebih awal. tak la bila nak cari kerja baru nak terkial2. huhu...

    ReplyDelete
  3. part time la bgs..
    extra for earn money

    ReplyDelete
  4. khairul : ye tapi kena jaga kesihatan gak..jangan asyik keje keje keje keje keje keje...dan seterusnya..hehehe..

    ReplyDelete
  5. mak aihh. gile kje nih. hehe
    ha a kalo skg ni x kwin lg ni bole la kje mcm2, nti dh kwin susah sket bab mase.
    hee >.<

    ReplyDelete
  6. i am S!L4H : betul tu..huhu..

    ReplyDelete
  7. huu..klau bole bhgik mase, bole la wt 2 kje..
    klau x, cam x bbaloi la plak kn..

    ReplyDelete
  8. Atika : tapi kalau dah gila kerja tu, mana dia kisah kan? asal dapat keje je..huhu...(cakap kat diri sendiri suatu ketika dulu...)

    ReplyDelete
  9. ohh.. boleh lah jadi part time bloggers pulak.. workholic!! yeahhh..

    Entry Terbaru: Cara Buat Duit Online

    ReplyDelete
  10. Mr Laici : Yup..hehe..boleh aje..

    ReplyDelete
  11. Workholic tak salah asalkan kena pada waktu dan tempatnya. Jangan sampai solat pon terabai hehee..

    ReplyDelete
  12. Incek Fik : Betul3x..huhu..

    ReplyDelete