KORANG TENSION? JOM RELEASE TENSION.

Saturday, February 22, 2014

DAH PANDAI BUAT MIMIK MUKA...

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan - rakan blogger semua.

Sekarang ini Mayeesa dah pandai buat mimik muka.  Yang seronoknya, bila dia buat mimik muka, mesti saya dan isteri rasa nak gelak.  Sebab kelakar sangat.

Sesiapa yang tengok pun tergelak.  Mimik muka Mayeesa comel dan boleh buatkan orang yang tengok rasa nak gelak je.

Tak apa Mayeesa sayang papavdan mama.  Nanti dah besar sikit, boleh masuk Maharaja Lawak guna mimik muka Mayeesa je.

Ada sesiapa nak undi Mayeesa nanti tak?


Posted via Blogaway
Sila Tekan Like Jika Suka

Thursday, February 6, 2014

HASIL SELAMA BERBLOGGING...

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.

Alhamdulillah.  Baru saja Cashout Nuffnang untuk kali Kelapan.  Tak banyak pun.  Itupun setelah beberapa lama tak kemaskini blog.  Rezeki jangan ditolak, musuh jangan dicari.  Nuffnang nampaknya masih bermurah hati untuk memberikan saya beberapa iklan sepanjang ketidakaktifan saya dalam dunia blog.  Baru-baru ini saja saya mula mengaktifkan semula blog-blog saya.

Inilah hasilnya sepanjang saya berjinak-jinak dengan Nuffnang.  Dulunya saya tak percaya bahawa dalam dunia online boleh buat duit.  Selepas saya mula membina blog dan meletakkan iklan Nuffnang di blog-blog saya, Alhamdulillah.  Ada rezeki saya dan walaupun taklah sebanyak mana tapi saya rasa syukur kepada Allah kerana tanpa izin-Nya, tak mungkin saya akan menerima sebarang pendapatan daripada blog-blog saya.

Terima kasih saya ucapkan kepada Nuffnang kerana masih meletakkan kepercayaan ke atas blog saya untuk mempamerkan iklan-iklan mereka.  Semoga akan ada banyak lagi iklan yang akan singgah di blog-blog saya nanti.


Sila Tekan Like Jika Suka

OHSEM GIVEAWAY BY MUNIRAH RAHMAN

Nak join? Klik SINI

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.

Giveaway yang ohsem ini dianjurkan oleh Munirah Rahman.  Seperti biasa, giveaway ini memang sangat mudah untuk disertai.  Tak banyak sangat syarat-syaratnya.  Walaupun memang ada syarat-syaratnya, cuma taklah sebanyak dalam giveaway-giveaway yang pernah saya sertai.

Giveaway ini tamat pada 18hb Februari 2014.


Sila Tekan Like Jika Suka

FIRST GIVEAWAY BY CHE DYLA

Nak join? Klik SINI

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.

Giveaway lagi si Nasz asyik kemaskini blog dia.  Asyik-asyik giveaway.  Hehehe.  Takpelah, beri sokongan kepada blogger yang menganjur pun bagus juga.  Memang nampak macam blog saya ini penuh dengan giveaway dan segmen saja.  Saya kena sedar, blog saya ini bukan ramai orang tahu pun.  Bukan popular pun.  Sekurang-kurangnya dengan menyertai segmen dan giveaway sebegini dapat memperkenalkan blog saya kepada blogger-blogger lain.

Lagipun, giveaway ini kan untuk menang hadiah.  Tak menang hadiah, menang kawan baru dan trafik.  Kita mana nak duduk goyang kaki tunggu pembaca datang ke blog kita, mestilah kita kena usaha untuk promosi blog kita. Itu yang penting dalam memastikan blog kita dikenali.

Tarikh tamat giveaway ini adalah pada 1hb Mac 2014.


Sila Tekan Like Jika Suka

MINI GIVEAWAY NOVEL OH NOVEL

Nak join? Klik SINI

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.

Saya sertai mini giveaway yang hadiahnya dalah sebuah novel.  Dulu minat juga baca novel-novel ini.  Masa sekolah menengah, suka baca novel berunsurkan penyiasatan.  Kemudian, masuk saja zaman universiti, saya suka baca novel bahasa inggeris seperti True Singapore Ghost Story, Da Davinci Code, The Templar, Angels & Demons, The Symbol dan lain-lain.

Sekarang ini, saya agak sibuk nak baca novel tapi kalau dapat hadiah novel ini, Insya Allah saya akan baca.  Mini giveaway ini senang sangat nak sertai.  Syarat-syarat yang disediakan pun sangat senang.

Tarikh tutup mini giveaway ini adalah pada 22hb Februari 2014 jam 8.00 malam.


Sila Tekan Like Jika Suka

GIVEAWAY GADIS FLORAL BY CIK AKIE

Nak join? Klik SINI

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.

Untuk kesekian kalinya saya menyertai giveaway.  Memang saya mula seronok menyertai giveaway ini.  Antara sebabnya adalah trafik ke blog saya meningkat dari hari ke hari.  Kalau saya aktif, memang mencanak trafik.  Tapi, tak boleh dibandingkan dengan blog-blog otai dan popular di luar sana kalau nak dibandingkan dengan blog biasa-biasa saya ini.

Tapi, saya bangga sebab saya ada blog.  Bukan semua orang mampu buat blog.  Setakat guna air liur kata "saya pun boleh buat blog" tapi sampai sekarang blognya tak wujud pun, saya pun boleh buat.  Cakap saja tapi tak buat.

Syarat-syarat untuk menyertai giveaway ini taklah susah sangat.  Semua blogger boleh ikut.  Tarikh tamat giveaway ini adalah pada 15hb Februari 2014.


Sila Tekan Like Jika Suka

2ND GIVEAWAY BY NINA

Nak join? Klik SINI

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.

Hari ini boleh sertai mana-mana giveaway lagi.  Oleh itu, saya dengan pantas ingin menyertai giveaway yang dianjurkan oleh Nina ini.  Giveaway ini ada banyak hadiah sebab banyak sponsor.  Oleh itu, agak banyak jugalah syarat-syaratnya tapi bagi saya kira oklah.  Ada sesetengah giveaway yang saya sertai, macam-macam kena buat, follow, like dan bagai-bagai lagi.

Saya harap menang hadiah ke?  Harapan itu ada tapi macam biasalah, saya tak naklah letak harapan menggunung setinggi gunung Everest.  Cuma, kalau saya menang, Alhamdulillah, itu adalah rezeki saya.  Kalau tak menang, tak apalah, mungkin ada hikmahnya.  Kan?

Saya nak kena tag 2 orang :

Hana Jalil
Miss Hunymadu

Tarikh tutup giveaway ini adalah pada 7hb Februari 2014.



Sila Tekan Like Jika Suka

Wednesday, February 5, 2014

WW : TENAGA UNTUK STUDI


Posted via Blogaway
Sila Tekan Like Jika Suka

WW : YAKINLAH..


Posted via Blogaway
Sila Tekan Like Jika Suka

Tuesday, February 4, 2014

MOTOR BESAR MAYEESA

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan - rakan blogger semua.
Siapa kata Mayeesa tak boleh naik motor besar? Mayeesa pun ada motor besar tau? Hehehe.
Ini gambar lama masa saya dan isteri saya berjalan-jalan di satu shopping complex.  Biasanya Mayeesa tak nak duduk dalam benda-benda macam ini tapi kali ini dia layan pula.
Dengan penuh anggun dia duduk dan tak menjerit suruh angkat pun.  Sempat saya snap beberapa keping gambar pada masa itu.
Yang menghairankan, motor Mayeesa ini pakai stereng dan bukannya pemegang. Hehehe.

Posted via Blogaway
Sila Tekan Like Jika Suka

1ST GIVEAWAY BY NUR LOVEKASIH BLOG

Nak join? Klik SINI

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.

Bagi kesekian kalinya saya menyertai giveaway lagi.  Saya tak mengharapkan apa-apa kemenangan cuma hakikat diri ini ingin menyertai giveaway ini adalah dari lubuk hati yang suci dan murni. Ewah. Berpujangga pula saya pula kan? Hehehe.

Giveaway ini dianjurkan oleh Nur Lovekasih blog.  Bukan hadiah yang dipandang tapi keseronokan mengemaskini blog yang penting.  Tetapi, kalau ditakdirkan adalah rezeki saya, saya terima dengan hati yang terbuka.

Tentatif giveaway ini adalah seperti berikut :

#12 Feb 2014 - senarai peserta akan dikeluarkan.
#13 Feb 2014 - pengumuman para pemenang


Sila Tekan Like Jika Suka

FANTASTIC GIVEAWAY BY SYAZA






Fantastic Giveaway By Syaza





Due date : 22 Mac 2014



Banyak Hadiah Menarik Menanti Anda !



Top Refferal (1 pemenang)



1 Blouse
1 Novel "Gadis Berniqab"
1 Shawl from Madinah

1 set produk kecantikan bernilai RM 40

1 helai shawl ( 2 ton )

1 Army T-shirt Nerd

Poskad Korea + blogger card mini calendar + topup RM5


Top Refferal Kpopper ( 1 pemenang )



1 Peplum Blouse

1 set Exo December Fridge Magnet

1 Baju Infinite + 1 random button Exo


1 EXO Lay The Celebrity Poster

1 EXO Kai The Celebrity Poster



1 Army T-shirt Nerd

Poskad Korea + blogger card mini calendar + topup RM5


Random


Skirt x 2

T-shirt Running Man x 1
Smurf Shoes Hp Plug x 1
Bantal berharga RM 50 x 1
Tudung bawal x 1
Tudung Bawal Plain x 1

Glitter Shawl x 1
1 Cathy Doll + 1 Compact Powder

Heartshape Stick x 1
Mustache Stick x 2

Cute Keychain x 2

Keychan Bear x 2

1 Hairclip + 1 Brooch x 2

4 bookmark + 2 brooch x 2

Topup RM 5 x 1
Topup RM 10 x 1

Baucer diskaun 10% x 5

Baucer diskaun RM 3 x 5

Transparent Header x 2
Poskad Korea + blogger card mini calendar + topup RM5 x 1







*************************************************************



Review Khas Elvee Exclusive Closet




Elvee Exclusive Closet menjual pelbagai jenis pakaian yang sangat cantik dan membuatkan anda sentiasa tampak


bergaya . Harga pakaian yang dijual semuanya amat berpatutan . Antara salah satu koleksi Elvee Exclusive Closet

ialah Princess Maxi Dress . Ala-ala princess gitu :)



Photo



Berminat ? Lekas hubungi Elvee Exclusive Closet di Facebook .



                      *************************************************************



Butiran Diri Saya



Nama Fb :

Nama Twitter :

Nama Instagram :



Syarat Longgar :



Link share gambar ElveeCraft :

Link Join Giveaway Luhan Wife :

Username WhoAA :



Kalau korang tak buat syarat longgar tu pun takpe :)








Sila Tekan Like Jika Suka

FIRST GIVEAWAY BY IZNI SOFIA

Nak join? Klik SINI

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.

Saya nak sertai satu giveaway lagi.  Giveaway ini hadiah-hadiahnya memang marvelous dan fantastik.  Hadiah-hadiahnya adalah :

Samsung S4 *boleh pilih warna -1pemenang
Jam Touch Screen *boleh pilih warna -2pemenang
Beg galas *boleh pilih idol -1pemenang

Mesti korang pun terkejut kan? Saya lagilah terkejut. Bukan senang nak menang sebab ramai yang sertai tapi apa salahnya mencuba kan? Ada rezeki, Alhamdulillah.  Tak ada rezeki, redha je la.  Mungkin Allah dah tetapkan yang lebih baik untuk saya.

Tarikh tutup giveaway ini adalah pada 30hb Mac 2014.


Sila Tekan Like Jika Suka

1ST ANNIVERSARY GIVEAWAY BY MADIHAH


KLIK BANNER UNTUK JOIN

Terima kasih kepada sponsor :

  
Senarai Hadiah
http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/fairy/pic014demoji_666399decoojp.gif Bookmark felt-
http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/fairy/pic014demoji_666399decoojp.gif Hadiah misteri-
http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/fairy/pic014demoji_666399decoojp.gif Keychain nama sendiri -
http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/fairy/pic014demoji_666399decoojp.gif Set beauty -  GAMBAR
http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/fairy/pic014demoji_666399decoojp.gif Keychain -
http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/fairy/pic014demoji_666399decoojp.gif Topup RM10-
http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/fairy/pic014demoji_666399decoojp.gif Topup RM10 -
http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/fairy/pic014demoji_666399decoojp.gif Topup RM5 -
http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/fairy/pic014demoji_666399decoojp.gif Topup RM5-
http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/fairy/pic014demoji_666399decoojp.gif Topup RM5 -
http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/fairy/pic014demoji_666399decoojp.gif Topup RM5 -
http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/fairy/pic014demoji_666399decoojp.gif Topup RM5 - (New)
http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/fairy/pic014demoji_666399decoojp.gif Banner -
http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/fairy/pic014demoji_666399decoojp.gif Review blog -
http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/fairy/pic014demoji_666399decoojp.gif Header -
http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/fairy/pic014demoji_666399decoojp.gif Transparent header -
http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/fairy/pic014demoji_666399decoojp.gif 1black mask dan brooch -



Kalau peserta melebihi 100 orang, saya akan tambah novel untuk seorang ^_^ 



Sila Tekan Like Jika Suka