KORANG TENSION? JOM RELEASE TENSION.

Friday, January 31, 2014

MASIH BERADA DI TEKUN ...


Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.

Setelah berduyun-duyun saya kemaskini blog dengan segmen dan giveaway, akhirnya saya kemaskini blog saya dengan entri terbaru saya.  Hehehe.

Di meja kayu di dalam bilik bersendirian.  Bukan saja bersendirian dalam bilik tetapi bilik sebelah sebelah dan sebelah pun tak ada orang.  Memang betul-betul bersendirian.  Kebanyakkan pelajar USM dah balik bercuti di kampung sempena Tahun Baru Cina ini.  Kenapa pula saya tak balik ye?


Disebabkan kelalaian sendiri, enjin kereta saya telah jammed dan terpaksa tukar enjin yang baru.  Disebabkan juga sekarang banyak kedai cuti sebab Tahun Baru Cina, kereta saya terpaksa tersadai di bengkel kawan kepada kawan saya di Penaga, Kedah.

Tetapi, kecekalan saya bukan setakat di sini saja.  Awal pagi nanti saya akan bertolak ke Butterworth dan cuba menaiki keretapi ke Kuala Kangsar untuk melepaskan rindu kepada isteri dan anak perempuan saya, Mayeesa.


Menurut isteri saya, Dua tiga hari saya tiada, Mayeesa dah mula mengamuk.  Mungkin dia rindukan saya.

"Mayeesa, papa pun rindu Mayeesa".

Itu saja yang mampu saya fikir dan luahkan.  Semoga esok adalah tempat kosong di dalam keretapi nanti.



Sila Tekan Like Jika Suka

GIVEAWAY SANTAI HUNYEDA

Nak join? Klik SINI

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.

Saya sertai giveaway lagi.  Di pagi yang hening ini, ditemani dengan beberapa ekor nyamuk yang ingin merasai kesan tamparan berganda saya.  Nyamuk-nyamuk ini berlegar di atas dan di bawah meja studi saya untuk menguji kesabaran saya.  Nasib baik saya masih mampu bersabar.


Giveaway ini best juga.  Hadiah yang disediakan pun agak menarik.  Sebab itulah saya join.

Tarikh tutup giveaway ini adalah 7hb Februari 2014 dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 9hb Februari 2014.
Sila Tekan Like Jika Suka

1ST ANNIVERSARY GIVEAWAY BY JANAHAZANA.BLOGSPOT.COM

Nak join? Klik SINI

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.

Giveaway seterusnya saya join di pagi yang hening ini.  Terdapat beberapa ekor nyamuk yang cuba menggigit dan menghisapkan darah saya telah gugur ke lantai setelah terkena tamparan berganda saya.  Hadiah yang diberikan dalam giveaway ini pun menarik perhatian.

Tarikh tutup giveaway ini adalah pada 31hb Januari 2014.
Sila Tekan Like Jika Suka

HANDPHONE GIVEAWAY BY SYUHADA1981.COM

Nak Join? Klik SINI

Assalamualaikum dan salam sejahtera saya ucapkan kepada semua rakan-rakan blogger.

Di tengah pagi yang sepi ini, mata saya tak mampu untuk tidur.  Oleh itu, saya pun berjalan-jalan di antara satu blog ke satu blog dan macam-macam saya jumpa.  Ini adalah yang antaranya.

Tajuk giveaway memang menarik.  Menyebabkan ramai orang akan join termasuk saya.  Dapat atau tidak, saya bukan kisah sangat tapi semangat untuk menyokong segmen blogger lain yang buat join.  Tapi, kalau dapat, lagi saya tak kisah.  Hehehe.

Tarikh tamat giveaway ini adalah 31hb Januari 2014.
Sila Tekan Like Jika Suka

PENCARIAN 50 BLOGLIST MAMANIZA.COM

Nak join? Klik SINI

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.

Banyak  betul segmen saya join pagi-pagi buta ini.  Mata nak tidur tak boleh.  Assignment banyak nak buat tapi tak ada mood.  Berblogging dan berblogwalking la jawabnya. Hehehe.

Segmen bloglist sangat menarik perhatian saya sebab saya boleh berkongsi link dengan ramai blog lain di luar sana.  Berkongsi link ini sangat penting untuk mempromosikan blog kita.  Takkan kita nak harap orang lain kongsi link blog kita dan kita tak pun buat perkara yang sama kepada mereka.  Tak adil la kan?

Segmen ini singkat saja.  Tarikh tamat segmen ini ialah 31 Januari 2014.

Oleh itu, mari ramai-ramai kita meriah segmen ini.
Sila Tekan Like Jika Suka

1ST MINI GIVEAWAY 2014 BY SHAD

1st Mini Giveaway 2014 by Shad

Greetings and Assalamualaikum to all. Hasrat Shad nak buat Giveaway 
untuk tahun 2014 ni akhirnya tercapai jugak. Jemput semua join ya.


KLIK BANNER UNTUK JOIN

Hadiah :

Power Bank x1
T-shirt x1
Novel x2
Long Necklace x1
Shawl x1
Bracelet x4
Ellips Hair Vitamin x2
Fridge Megnet x1
Top-up RM5 x10
Top-up RM10 x3

Lima peserta pertama dan terakhir dapat hadiah misteri!




Sila Tekan Like Jika Suka

2ND GIVEAWAY BY NABILAMEDAN


2ND GIVEAWAY BY NABILAMEDAN


Tekan Banner diatas untuk sertai giveaway ini. Giveaway ini mendapat tajaan daripada Hazwan Hairy, Zara Nurhaidah, Akma Khaieri, Emas Putih, Ieta Mad Sa'ad, Nur Shuhada Abdullah, Julia Jamaludin, Amirul Syahnaz dan Blog Eita. Giveaway ini dianjurkan oleh Nabila Medan.
Top Refferal bakal membawa pulang hadiah wang tunai sebanyak RM50. Hadiah bagi kategori cabutan bertuah ialah seperti Wang Tunai RM100, Wang Tunai RM20, Bag, Shawl Satin, Shawl Glitter, Novel, Havoc Tshirt, Geek Tshirt, Wolf88 Tshirt, Topup, Kasut, Rantai dan juga Subang. Sebanyak 15 orang pemenang bertuah dicari bagi memenangi hadiah-hadiah tersebut. Giveaway kali ini mencari seramai 16 orang bagi mendapatkan hadiah dalam kategori top refferal dan juga kategori cabutan bertuah.


Sila Tekan Like Jika Suka

Sunday, January 26, 2014

TAK SANGKA SUSAH ...

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan - rakan blogger semua.

Sekarang saya berada di Desasiswa Tekun sebagai Pelajar USM.  Baru tadi saya studi Bab 4 dan Bab 5 Stastistik.  Mungkin suatu masa dulu bagi subjek macam ini tiada sangat masalah bagi saya.  Tetapi sejak lama meninggalkan alam pembelajaran, memang kali ini otak saya betul-betul dah berkarat.

Saya ambil masa jugalah untuk memahami satu-satu bab.  Bila saya dah faham, tengok soalan terus hilang kefahaman saya.  Rasa stress juga.  Tapi apakan daya, ini yang saya pilih, mengadap je la.

Ada sesiapa yang expert Stastistik?  Sila angkat tangan.

p/s : Lupa isteri pun expert Stastistik tapi tak boleh apa sebab jauh pula. Huhuhu.


Posted via Blogaway
Sila Tekan Like Jika Suka

Friday, January 24, 2014

24/7 WOMB ROOM SERVICE...

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan - rakan blogger semua.

Rupa-rupanya inilah yang terjadi bila wife saya tiba-tiba teringin makan tengah-tengah malam.  Hahaha.

Takpelah. Kita cuba penuhi segala kehendak mereka. Yang mana kita tak mampu tu, cubalah faham dan tak memaksa kita.  Kita bukannya orang yang banyak duit untuk sediakan segalanya. Cuma sediakan ikut kemampuan kita.

Yang pasti, cuba tidak membazir. Betul tak?


Posted via Blogaway
Sila Tekan Like Jika Suka

Sunday, January 19, 2014

'POSING' ALA-ALA AYU ...

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan - rakan blogger semua.

Mayeesa dah pandai ber'posing ala-ala diri dia ayu.  Rasa lawak sebab sedang dia merangkak tiba-tiba dia terhenti dan 'posing' sambil tengok apa yang menarik perhatian dia.

Seperti biasa, dia akan merenung tanpa ada apa-apa perasaan di wajahnya.  Tapi yang pasti, Mayeesa tetap anak kesayangan papa. Hehehe.


Posted via Blogaway
Sila Tekan Like Jika Suka

Saturday, January 18, 2014

JADUAL KURSUS INSENTIF DAH KELUAR

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.

Jadual untuk Kursus Intensif Sidang Akademik 2013/2014 dah keluar.  Memang saya tahu kursus intensif ini bermula 21 Januari 2014 hingga 14 Februari 2014 dan cuma jadual baru saya perasan dah keluar.  Biasalah, kita ini bekerja dan jarang sangat nak buka website USM.  Saya dapat tahu pun dari rakan-rakan seperjuangan USM saya melalui Group Whatsup.  Kalau tak ada group ini, memang saya langsung tak tahulah.

Jadual ini nampak macam padat tapi tak semestinya sebab dia merangkumkan semua kos.  Saya nak kena tandakan sabjek mana yang saya ambil dan bila kelasnya.  Dah kembali ke zaman belajar semula saya ini.  Dah lama sangat saya tinggalkan buku dan otak saya pun dah berkarat sikit. Hehehe.

Ini merupakan semester / Tahun 1 Pertama saya.  Jadi, ini dah jadi pengalaman pertama saya belajar secara jarak jauh.  Sebelum ini, semasa saya ambil Diploma, saya belajar secara sepenuh masa.  Memang kerja saya belajar dan main saja.  Banyak masa yang terluang tapi sekarang ini ada komitmen lain.  Keluarga dan kerja. Kenalah saya belajar membahagikan masa.  Kalau tak, ke 'laut' la saya nanti.

Posted via Blogaway


Posted via Blogaway
Sila Tekan Like Jika Suka