KORANG TENSION? JOM RELEASE TENSION.

Wednesday, June 26, 2013

HUJAN DAH TURUN...

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan - rakan blogger semua.

Alhamdulillah... Hujan dah turun di Bagan Datoh Perak. Hujan ini adalah hujan rahmat. Hujan ini dapat mengurangkan jerebu yang melanda.

Setakat ini, saya tahu di Kuala Kangsar dan Bagan Datoh dah hujan. Tempat korang hujan tak?

Respons di ruang komen di bawah ye?

Wassalam.

-NASZ-

Published with Blogger-droid v2.0.10

Sila Tekan Like Jika Suka

Tuesday, June 25, 2013

JEREBU ... MAKIN MENGGANGGU PANDANGAN...

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan - rakan blogger semua.

Pandangan semakin kabur. Udara semakin tercemar. Nak bernafas pun terbau asap. Mata pun dah pedih. Tekak pun dah kering.

Ditambah lagi dengan asap kereta dan asap rokok. Semakin memburukkan keadaan. Selepas ini, hospital dan klinik kenalah bersedia. Banyak orang akan sakit.

Mari kita sama-sama doakan supaya semua orang selamat dan musibah ini berlalu pergi.

Amiiiinnnnn.

Wassalam.

-NASZ-

Published with Blogger-droid v2.0.10

Sila Tekan Like Jika Suka

Monday, June 24, 2013

JEREBU... KENA PAKAI TOPENG!

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.

Jerebu dah makin merebak ke utara. Sekarang saya berada di Slim River. Pagi tadi taklah teruk sangat. Tapi sebelah petang hingga malam, jerebu dah makin teruk.

Nasib baik dorang ada bagi topeng untuk tutup hidung dan mulut untuk elakkan sakit tekak dan asap disedut. Itu belum penyakit lain lagi yang boleh kita kena. Sekarang ini kena pakai topeng muka bila nak keluar rumah. Kecuali paru-paru korang memang jenis perokok tegar. Faham-faham sendirilah.

p/s : Rasa macam duduk Genting Highland bila tengok dari tingkap. Bila keluar je, bau asap sampai terbatuk-batuk.

Wassalam.

-NASZ-

Published with Blogger-droid v2.0.10

Sila Tekan Like Jika Suka

Sunday, June 23, 2013

PAGI, PETANG, MALAM ... DURIAN!

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan - rakan blogger semua.

Sekarang kami berada di kampung sebelah isteri saya di Sauk Kuala Kangsar. Dan disebabkan keluarga mertua saya ada beberapa batang pokok durian yang sudah berbuah, maka bermulalah sesi makan durian dari malam hingga ke esok malamnya.

Ini yang untung bila ada pokok durian sendiri. Boleh sebanyak mana yang nak dimakan.

Siapa suka makan durian? Angkat dua tangan.

Wassalam.

-NASZ-

Published with Blogger-droid v2.0.10

Sila Tekan Like Jika Suka

Saturday, June 22, 2013

DALAM BUAIAN PUN...

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.

Mayeesa ini memang suka tidur meniarap. Bila dia tidur meniarap, memang lena. Sampaikan bila dalam buaian pun nak tidur meniarap.

Yang hairannya, lena pula dia tidur. Walaupun tak lama pun tidur si Mayeesa. Yang penting, buaian kenalah sentiasa berayun. Tak boleh nak buat kerja apa dah.

Huhuhu.

Wassalam.

-NASZ-

Published with Blogger-droid v2.0.10

Sila Tekan Like Jika Suka

Friday, June 21, 2013

TAK BOLEH DENGAR SUARA PAPA DIA...

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan - rakan blogger semua.

Mayeesa kalau sedang menyusu, bila dengar suara papa dia, terus berhenti menyusu dan tengok sekeliling cari papa dia. Mama dia kena pujuk dia menyusu balik.

So, kalau Mayeesa tengah menyusu, terpaksalah papa dia kunci mulut ataupun cakap secara berbisik.

Tapi papa dia rasa seronok. Sebab Mayeesa perasan kewujudan papa dia. Hehehe.

Wassalam.

-NASZ-

Published with Blogger-droid v2.0.10

Sila Tekan Like Jika Suka

Thursday, June 13, 2013

BUDAK MATA BESAR...

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.

Mayeesa dah pun berumur lebih 5 bulan. Hampir sebahagian besar rumah saya dah pun dia jelajah. Sekarang ini dalam proses untuk merangkak tapi masih tak berjaya lagi.

Mayeesa ni kalau tengok orang ataupun sekeliling, mesti mata dia akan buka luas-luas. Sebab itu dia kena panggil budak mata besar. Tapi sudah semestinya dia nampak comel sangat. Hehehe.

Saya sendiri pun geram nak gigit dia sebab dia comel sangat. Korang tengok dia tapi tak rasa geram ke?

Wassalam.

-NASZ-

Published with Blogger-droid v2.0.10

Sila Tekan Like Jika Suka

BUKAN TAK NAK UPDATE...

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.

Hampir dua minggu juga saya tak update blog saya. Masa sangat mencemburui saya. Dengan pelbagai program yang datang silih berganti sampaikan tak ada masa untuk kemaskini blog saya dengan kisah-kisah terbaru. Tapi ada ke orang nak baca ye? Hehehe.

Sekarang ini baru ada masa sikit untuk kemaskini blog ini bermula post ini. Insya Allah saya cuba luangkan masa untuk kemaskini blog dengan kisah menarik yang saya rasa patut dikongsi. Takkan semua perkara nak tulis dalam ini kan? Ada juga perkara yang terlalu peribadi dan perlu disimpan oleh saya saja.

Saya bukan artis ataupun orang yang ternama pun. Saya ini seperti tagline blog saya ini.

"Aku hanya seorang lelaki biasa yang hidup di muka bumi ini"

Wassalam.

-NASZ-

Published with Blogger-droid v2.0.10

Sila Tekan Like Jika Suka

Tuesday, June 4, 2013

SEGMEN NASZ : "NASZ CARI BLOGLIST JUN 2013"


Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.

Agak terlewat sikit saya buat segmen ini. Segmen ini adalah untuk mencari Bloglist Jun 2013 untuk menggantikan Bloglist Mei 2013 di side bar blog saya ini.

Apa fungsi bloglist ini?

Fungsi bloglist ini simple je. Mudah saya nak tahu apa rakan-rakan blogger saya update dan boleh saya terjah untuk baca entry dorang. Senang sikit kan? Tak payah nak susah-susah pergi dekat Google dan taip dan Search. Agak susah kalau begitu.

Cara nak join segmen saya ini ialah :

1. Buat satu entry baru. Copy dan paste gambar header saya di atas. Jangan lupa linkkan post ini ke entry korang tu.

2. Salin tajuk ini, SEGMEN NASZ : NASZ CARI BLOGLIST JUN 2013.

3. Korang ceritakan tentang blog korang. Simple je. Tak perlu panjang sangat.

4. WAJIB LIKE FAN PAGE DI BAWAH :


5. Publishkan post korang dan letakkan link korang tu kat kotak komen di bawah.

Segmen ini saya buka sampai 4hb Jun 2013 jam 11.59 malam. 

Setiap blog yang join segmen ini akan saya letakkan di bloglist Jun 2013 di sebelah bermula 5 Jun 2013.

Jemput join ramai-ramai.

Wassalam.

-NASZ-

Sila Tekan Like Jika Suka