KORANG TENSION? JOM RELEASE TENSION.

Wednesday, November 21, 2012

SALAH KE KITA BOIKOT?

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.

Di Facebook, banyak kawan-kawan post status yang menyokong untuk Boikot barangan Israel. Saya perasan ada juga yang berpendapat,

"Buat apa boikot? Bukan ada apa-apa effect pun"

Mungkin betul cakap orang tersebut TAPI saya rasa saya tetap nak boikot juga.

"Sebab apa? Bukan ada effect apa-apa pun"

Ada effect atau tidak, itu bukan alasannya. Sekurang-kurangnya saya buat sesuatu untuk menunjukkan saya tak setuju serangan terhadap Gaza. Walaupun sekecil mana pun, saya rasa saya patut buat. In shaa Allah, terkurang satu peluru untuk membunuh saudara Islam saya di Gaza.

Saya mengaku saya memang suka makan di McDonald. Memang sedap makanan di McDonald. Tapi, saya rasa tak mati kot kalau tak dapat makan satu ketul ayam goreng dorang. Lebih baik saya beli ayam goreng di pasar malam atau makan ayam goreng yang wife saya masak, lagi sedap dan murah. Boleh jimat sikit kan?

Nak boikot atau tidak, itu tindakan korang masing-masing. Saya akan boikot yang mana saya mampu saja. Walaupun sesikit manapun boikotan saya, saya tetap akan boikot.

Cuba korang bayangkan semua umat Islam di seluruh Negara Islam bersatu menyerang Israel?

Wassalam.

-NASZ-
Sila Tekan Like Jika Suka

Tuesday, November 20, 2012

TAKKAN DENGAN BANGLADESH PUN...

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.

Saya baru saja selesai menonton Perlawanan Persahabatan di antara Pasukan Harimau Malaya dengan Pasukan Bangladesh. Taklah tengok betul-betul cuma tengok macam tu saja. Saya kecewa juga sebab hanya seri dengan Pasukan Bangladesh.

Terfikir juga saya, kalau dengan Pasukan Bangladesh pun tak boleh nak menang, macam mana nak lawan pasukan-pasukan Negara lain yang lebih kuat? Sepatutnya, Pasukan Bangladesh ini untuk beri pengalaman dan persediaan bagi menghadapi pasukan yang lebih kuat.

Tapi, saya masih berharap Pasukan Malaysia dapat bangkit dari kekalahan berturut-turut dalam perlawanan persahabatan ini. Dalam permainan tadi pun, saya perasan permainan Pasukan Malaysia agak berterabur dan tak ada komunikasi antara pemain.

Mungkin Rajagopal boleh cari kaedah dan cara untuk satukan semula para pemain Pasukan Harimau Malaya ini. Bila semua pemain dah bersatu dan dah 'satu kepala', Pasukan Harimau Malaya pasti akan hebat.

Wassalam.

-NASZ-
Sila Tekan Like Jika Suka

"1ST SEGMEN : JOM JADI FOLLOWER SAYA BY ARRIEN AMANI"

Nak Join? Klik SINI

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.

Kali ini nak join segmen pertama oleh blogger Blog Pink Creation. Dari design blog dan tajuk blog dia, saya yakin penganjur segmen ini minat warna pink. Hehehe.

Dia nak tahu berapa follower saya. Actually, blog asal saya telah diserang virus dan terpaksa didelete supaya tak jangkit kepada blog-blog lain. Sekarang ini saya terpaksa kembali menggunakan blog lama ini tapi tak apa sebab saya masih ada blog lama ini untuk terus berblogging.

Follower Sekarang : 2327

Target Follower Saya : Entahlah... 10,000 kot?

Hahaha. Banyak kan target Follower saya? Boleh dicapaikan atau tidak? Korang rasa boleh tak?

Saya nak tag:

Nabila Medan

Kalau korang nak dapat hadiah, segmen tidak menyediakan hadiah. Tetapi, peluang untuk tambah follower korang dan juga trafik ke blog korang. Tarikh tutup segmen ini, penganjur cakap tak tentu lagi. Jom meriahkan segmen pertama si dia ini.

Wassalam.

-NASZ-
Sila Tekan Like Jika Suka

Monday, November 19, 2012

GAZA = TV DAN SEBENAR...

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.


Blog saya yang asal telah didelete disebabkan ada hackers yang telah meletakkan virus dan menjangkiti semua blog rakan-rakan yang lain. Saya kini akan kembali menggunakan blog lama saya ini. Semangat untuk berblogging masih membara lagi.

Media mampu buat apa saja. Mereka mampu menjadikan Negara Israel yang bersalah dalam pembunuhan penduduk Gaza kepada tidak bersalah dengan mengalihkan pandangan manusia seluruh dunia.

Tapi, kita tahu siapa orang Israel dan bagaimana sifat mereka. Seperti yang digambarkan dalam gambar di atas.

Wassalam.

-NASZ-
Sila Tekan Like Jika Suka