KORANG TENSION? JOM RELEASE TENSION.

Monday, April 30, 2012

MINUM PETANG DENGAN SATE AYAM...

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.


Minum petang tadi di kedai makan berdepan dengan Jeti Bagan Datoh. Menu minum petang tadi adalah Sate Ayam.


Korang makan apa tu?


p/s : Jangan lupa VOTE saya setiap hari untuk Digi WWWOW Award di side bar sebelah ye?


Wassalam.


-NASZ-


Published with Blogger-droid v2.0.4

Sila Tekan Like Jika Suka

KALAU KENA KAT FAMILY SENDIRI, APA KORANG RASA?

Klik untuk besarkan

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.

Screen shot kat atas adalah komen dari salah seorang rakan-rakan blogger kita dari entry saya berkenaan kereta polis terbalik. Korang boleh baca entry tersebut di SINI.

Rakan blogger kita ni adalah family kepada pegawai polis yang dibelasah disebabkan merempuh orang ramai yang terlibat dalam perhimpunan BERSIH 3.0 yang disiarkan dalam rakaman kamera dalam berita TV Al Hijrah.

Korang boleh baca sendiri screen shot kat atas tu dan gunakan minda korang sendiri, kalaulah perkara yang seperti ini berlaku kepada family korang, apa korang rasa?

p/s : Jangan lupa VOTE saya setiap hari untuk Digi WWWOW Award di side bar sebelah ye?

Wassalam.

-NASZ-
Sila Tekan Like Jika Suka

Sunday, April 29, 2012

KERETA POLIS TERBALIK... SIAPA SALAH?

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.


Tadi tengok berita di TV Al Hijrah tentang Kereta Polis terbabas dan merempuh orang yang terlibat dalam perhimpunan Bersih 3.0.


Salah siapa sebenarnya? Polis tu salah sebab terbabas? Sebab apa kereta polis tu boleh terbabas? Saya tengok rakaman dalam berita tadi, kereta polis tu dihujani dengan pelbagai objek sampai terpecah cermin kereta polis tu. Mungkin salah satu objek tu terkena pegawai polis yang memandu kereta polis tu sampai hilang kawalan dan terbabas.


Pegawai polis tu salah ke? Padahal siapa yang baling objek ke arah kereta polis tu? Sampai jurukamera TV Al Hijrah pun kena belasah. Sebab apa? Sebab jurukamera tu rakam siapa yang pukul pegawai polis dalam kereta polis yang terbabas tu. Lepas itu, perlu ke terbalikkan kereta polis untuk tunjukkan protes?


Entahlah. Saya tak nampak apa kebaikan perhimpunan Bersih ni. Lebih memalukan negara di mata masyarakat Antarabangsa saja. Saya cerita mengikut pendapat dan pemerhatian saya saja.


Berfikir guna otak yang waras. Jangan berfikir menggunakan emosi yang tak stabil.


p/s : Jangan lupa VOTE saya setiap hari untuk Digi WWWOW Award di side bar sebelah ye?


Wassalam.


-NASZ-


Published with Blogger-droid v2.0.4

Sila Tekan Like Jika Suka

"COOL BLOG"

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.


Hari ni memang panas betul. So, solutionnya, saya dan wife minum Cool Blog untuk sejukkan badan. Hehehe.


Saya suka perisa coklat. Korang plak?


p/s : Jangan lupa VOTE saya setiap hari untuk Digi WWWOW Award di side bar sebelah ye?


Wassalam.


-NASZ-


Published with Blogger-droid v2.0.4

Sila Tekan Like Jika Suka

MACAM LIPAS KUDUNG...

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.


Saya sekarang terlibat dengan Rondaan 1Malaysia yang melibatkan Agensi-Agensi di bawah Kementerian Dalam Negeri. Rondaan ni start pukul 10 malam hingga 2 pagi. Agensi yang terlibat hari ni punya rondaan adalah dari Polis DiRaja Malaysia, RELA, Jabatan Pertahanan Awam, Jabatan Pendaftaran Negara (Saya le tu... Hehehe) dan Agensi Dadah Kebangsaan.


Tadi masa rondaan, ternampak ada sekumpulan remaja dengan motor masing-masing dan kereta polis di depan kami bagi signal untuk berhenti memeriksa dorang. Macam lipas kudung dorang lari. Nasib baik tak ada berlaku kemalangan.


Bagus juga rondaan ni sebab saya dapat peluang untuk cari pengalaman baru. Asyik duduk dalam office je. Sekali sekala dapat pengalaman kerja luar plak kan? Hehehe.


Tapi yang penting, pengalaman ni memang berharga. Susah nak dapat untuk saya. Hehehe.


p/s : Jangan lupa VOTE saya setiap untuk Digi WWWOW Award kat side bar sebelah tu ye?


Wassalam.


-NASZ-


Published with Blogger-droid v2.0.4

Sila Tekan Like Jika Suka

Saturday, April 28, 2012

SELESAI BERSIH 3.0, RESOLUSINYA?

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.


Perhimpunan BERSIH 3.0 hari ni selesai. Persoalan yang saya nak tanya,


"Apa resolusi yang telah dicapai?"


"Kerosakan harta benda awam?"


"Kereta polis yang terbalik?"


Cuba beritahu saya. Tak ada cara lain untuk suarakan tuntutan tanpa susahkan orang lain ke?


p/s : Jangan lupa VOTE saya setiap hari untuk Digi WWWOW Award di side bar ye?


Wassalam.


-NASZ-


Published with Blogger-droid v2.0.4

Sila Tekan Like Jika Suka

MENGAKU CINTAKAN BAPA MERTUA?

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.


Betul lah orang kata cinta itu buta. Demi cinta, orang sanggup buat apa saja. Ada yang sanggup lari dengan kekasih tinggalkan keluarga. Ada yang sanggup buang keluarga demi cinta. Memang dasyat betul penangan cinta ni.


Ini berita dalam Akhbar Metro hari ni yang ceritakan menantu perempuan yang memang dah lama bercinta dengan bapa mertua dia. Dorang dah mula bercinta sejak sebelum si perempuan kahwin dengan menantu kekasih gelapnya.


Hubungan dorang putus sehingga si perempuan berkenalan dengan anak kekasih gelapnya tapi tak tahu lelaki yang dia kenal tu anak kepada kekasih gelapnya. Bila dia dapat tahu, hubungan yang terputus dulu berputik semula.


Bapa mertua dia pujuk kahwin dengan anak lelaki dia tu supaya dorang lebih dekat. Memang penangan cinta ni dasyat betul tu kan?


Korang boleh baca berita dalam gambar kat atas.


p/s : Jangan lupa VOTE untuk Digi WWWOW Award kat sebelah ye?


Wassalam.


-NASZ-


Published with Blogger-droid v2.0.4

Sila Tekan Like Jika Suka

CAKAP JE, TAK BUAT PUN...

Assalamuaalaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.


Apa pendapat korang lepas baca?


p/s : Jangan lupa VOTE saya setiap hari untuk Gigi WWWOW Award kat sebelah ye?


Wassalam.


-NASZ-


Published with Blogger-droid v2.0.4

Sila Tekan Like Jika Suka

INOVASI TUALA WANITA?

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.


Terbaca dalam Surat Khabar Kosmo hari ni tentang Inovasi Tuala Wanita. Keterbukaan kita sekarang memang memberansangkan. Lagipun tuala wanita sekarang dah ada macam-macam design. Tak macam yang biasa, warna putih je.


Tuala wanita ni rupanya ada yang boleh dikitar semula. Dibasuh dan digunakan semula. Baru saya tahu. Apa yang saya tahu, tuala wanita pakai dan buang saja. Hehehe.


Pasni apa lagi inovasi baru untuk tuala wanita ni. Yang penting, fulus mesti ada. Kalau tak ada atau tak cukup, pakai yang biasa cukup la.


p/s : jangan lupa VOTE untuk saya untuk Digi WWWOW Award kat sebelah ye?


Wassalam.


-NASZ-


Published with Blogger-droid v2.0.4

Sila Tekan Like Jika Suka

TAK CUKUP TIDUR...

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.


Bila tak cukup tidur ni, habis sakit satu badan. Letih sangat kot? Tapi kena bangun gak. Kalau diikutkan hati, nak sambung tidur je balik. Hehehe.


Malam ni ada Rondaan 1 Malaysia bersama dengan Polis, Agensi Dadah Kebangsaan, Imegresen dan RELA. Setiap malam plak tu. Kerja kat office pun tak terhabis nak buat, ini dorang bagi kerja baru plak. Redha je la. Dah tugas.


Anyway, Selamat Pagi Semua. Hehehe.


Wassalam.


-NASZ-


Published with Blogger-droid v2.0.4

Sila Tekan Like Jika Suka

HIDUP SEKARANG LEBIH KEPADA DUNIA MAYA...

Assaamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.


Melantak jap kat McD dengan wife jap. Sebab dah janji dengan dia nak belanja makan ayam goreng feveret dia. Saya tengok ramai yang sedang online dan ada yang sedang main game. Even depan mata pun jarang bercakap.


Masing-masing dengan laptop, netbook, ipad dan gadget-gadget sendiri. Makin susah orang sekarang nak sembang berdepan. Semua gunakan teknologi.


Nanti masa depan, generasi masa tu macam mana la plak kan?


Wassalam.


-NASZ-


Published with Blogger-droid v2.0.4

Sila Tekan Like Jika Suka

KECEWA TAK DAPAT TENGOK AVENGERS...

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.


Nak tengok movie Avengers tapi tiket kat Cinema TGV Bukit Raja dah penuh. Nak bayar tiket parking pun kena beratur panjang.


Nasib baik parking Free Of Charge sebab parking tak lama. Tapi kecewa gak sebab tak dapat tengok Movie Avengers.


Lain kali la nampaknya. Korang dah tengok Movie Avengers?


Wassalam.


-NASZ-


Published with Blogger-droid v2.0.4

Sila Tekan Like Jika Suka

Friday, April 27, 2012

SEGMEN BLOGLIST NASZ BULAN MEI 2012

Tolong saya klik  http://goo.gl/ZdZT9 dan klik VOTE setiap hari...Terima kasih.


Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.

Saya bercadang untuk remove bloglist Bulan April 2012 yang saya dapat masa saya join segmen bro Ben dulu. Saya nak gantikan dengan bloglist Bulan Mei 2012. Oleh itu, saya nak buat satu segmen bloglist untuk bulan Mei 2012.

Cara-caranya ialah :

1.  Buat satu entry baru dengan copy gambar header saya kat atas, pastekan ke entry tersebut dan linkkan ke post ini.

2.  Salin tajuk ni, "SEGMEN BLOGLIST NASZ BULAN MEI 2012"

3.  Tulis sebab korang nak join bloglist Nasz Bulan Mei 2012. Jangan lupa untuk VOTE saya setiap hari di  http://goo.gl/ZdZT9.


4.  Publishkan dan letakkan link entry tersebut ke dalam ruang komen di bawah.


Itu je. Senang je kan? Saya buka segmen ni sehingga jam 11.00 malam ni je.


p/s : Tolong saya klik  http://goo.gl/ZdZT9 dan klik VOTE setiap hari ... Terima kasih. 


Wassalam.


-NASZ-


Sila Tekan Like Jika Suka

JALAN KEGEMARAN SAYA...

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.


Ini jalan kegemaran saya bila travel dari Bagan Datoh ke Hutan Melintang untuk ke bank. Jalan ni ke Sungai Dulang. Bagi korang duduk dekat-dekat sini tahulah apa yang saya maksudkan.


Jalan ni jarang orang lalu sebab tak ramai yang tahu. Cuma orang kampung dan orang yang kerja kat pejabat area sini je. Tapi malam-malam memang saya tak berani sebab jalan tak ada lampu jalan dan sangat gelap. Kadang-kadang ada binatang melintas. Memang banyak gak binatang terkorban kat jalan ni.


Entah bila la lampu jalan akan dipasang. Saya dah kerja kat sini lebih 2 tahun tapi still macam tu je. Huhuhu. Kalau dah ada lampu jalan nanti, berani ke saya nak lalu nanti? Saya redah je. Hehehe.


Wassalam.


-NASZ-


Published with Blogger-droid v2.0.4

Sila Tekan Like Jika Suka

PANAS MACAM NI MEMBUATKAN SAYA...

Tolong saya klik  http://goo.gl/ZdZT9 dan klik VOTE setiap hari...Terima kasih.


Asalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.


Panas betul tengah hari ni. Semalam mendung je. Panas-panas macam ni kan best dapat makan ABC aka Air Batu Campur. Hmmm.... Memang menyelerakan. 




Tak dapat itupun, dapat makan Ice Cream pun sedap gak. Hehehe.






Korang tak terasa panas dan teringin nak makan apa yang saya teringin tadi tak? Atau korang tak panas? Hehehe.


p/s : Tolong saya klik  http://goo.gl/ZdZT9 dan klik VOTE setiap hari ... Terima kasih. 


Wassalam.


-NASZ-


Published with Blogger-droid v2.0.4

Sila Tekan Like Jika Suka

MACAM TAHU JE GAJI DAH MASUK...

Tolong saya klik  http://goo.gl/ZdZT9 dan klik VOTE setiap hari...Terima kasih.




Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.


Sekarang di Kedai Acessories kereta menggantikan motor yang mengawal turun naik tingkap kereta Kenari saya sebelah pemandu. Melayang la RM65.


Kereta Kenari saya ni macam tahu saja saya baru dapat gaji dan pada hari gaji juga dia buat hal. Kereta sekarang pun dah pandai demand sekarang ni. Hahaha.


Bila pergi kedai accessories ni, semua benda nak ditukarkan dorang. Kalau dilayan, boleh kopak wallet saya. Huhu.


p/s : Tolong saya klik  http://goo.gl/ZdZT9 dan klik VOTE setiap hari ... Terima kasih.


Wassalam.


-NASZ-


Published with Blogger-droid v2.0.4

Sila Tekan Like Jika Suka

SEGMEN BEN ASHAARI : BEN ASHAARI DAN BLOG AKU

Tolong saya klik  http://goo.gl/ZdZT9 dan klik VOTE setiap hari...Terima kasih.

Nak join? Klik SINI


Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.


Dah lama saya tak join segmen bro Ben. So, saya terbuka blog tadi dan terlihat bro Ben ada buat segmen. Terus terjah dan bila difikirkan semula, terus join. Sempat berfikir kan? Hehehe.


Blog saya ni tak sama dengan blog bro Ben tapi memang ada sikit persamaan. Sebab masa saya modified blog saya ni, saya jadikan blog bro Ben sebagai rujukan. Yang pasti, blog saya ni 'SIMPLE' je. Hehehe.


Segmen ni tutup jam 12 tengah hari ni je. Cepat ramai-ramai kita join. 


p/s : Tolong saya klik  http://goo.gl/ZdZT9 dan klik VOTE setiap hari ... Terima kasih. 


Wassalam.


-NASZ-
Sila Tekan Like Jika Suka

SELANGKAH ANAK PEREMPUAN...

Tolong saya klik  http://goo.gl/ZdZT9 dan klik VOTE setiap hari...Terima kasih.


Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.


Nak share satu perkara:




p/s : Tolong saya klik  http://goo.gl/ZdZT9 dan klik VOTE setiap hari ... Terima kasih.


Wassalam.


-NASZ-
Sila Tekan Like Jika Suka

Thursday, April 26, 2012

BLOGWALKING SAMBIL FOLLOW DAN COMMENT PUN BERMULA...SEKARANG!!!

Tolong saya klik  http://goo.gl/ZdZT9 dan klik VOTE ...Terima kasih.



Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.


Terima kasih sangat-sangat kepada rakan-rakan blogger yang sudi join segmen simple saya ni. Walaupun cuma 44 orang blogger yang join, saya tetap gembira sebab segmen ni saya buka untuk masa yang singkat je. Kalau saya buka masa yang lama, entahlah berapa ramai akan join. Hehehe. Perasan plak. Abaikan k?


Terima kasih juga blogger yang sudi vote dan promote link Digi WWWOW Award saya. Seperti biasa, saya bahagikan dalam beberapa kumpulan untuk mudahkan korang blogwalking sambil komen dan follow blog yang korang belum follow lagi. Untuk menjadikan segmen ni berjaya, semua blogger yang join kenalah buat peranan masing-masing dengan menerjah sambil follow dan comment. Kalau harap orang datang blog kita je dan duduk goyang kaki je, tak syok la. Kan? Hehehe.


KUMPULAN 1
1.  http://emmaeema.blogspot.com/2012/04/segmen-nasz-follow-dan-comment.html
2.  http://kasihkuamani.blogspot.com/2012/04/segmen-nasz-follow-dan-comment.html
3.  http://masrinasidek.blogspot.com/2012/04/segmen-nasz-follow-dan-comment.html
4.  http://ayuejean.blogspot.com/2012/04/segmen-nasz-follow-and-comment.html
5.  http://www.azrijohan.com/2012/04/segmen-nasz-follow-dan-comment.html
6.  http://jibablossom.blogspot.com/2012/04/segmen-nasz-follow-dan-comment.html
7.  http://anakadamsedangbercerita.blogspot.com/2012/04/segmen-nasz-follow-dan-comment.html
8.  http://srikandi-permatahati.blogspot.com/2012/04/segmen-nasz-follow-dan-comment.html
9.  http://damnright-welcomestalker.blogspot.com/2012/04/segmen-nasz-follow-dan-comment.html
10.http://ifahshhily.blogspot.com/2012/04/segmen-nasz-follow-dan-comment.html
11. http://edyramanov.blogspot.com/2012/04/segmen-nasz-follow-dan-comment.html


KUMPULAN 2
1.  http://bla-bla-blub-blub.blogspot.com/2012/04/segmen-nasz-follow-dan-comment.html
2.  http://nurfairusabubakar.blogspot.com/2012/04/segmen-nasz-follow-and-comment.html
3.  http://maimaan.blogspot.com/2012/04/segmen-nasz-follow-dan-comment.html
4.  http://aleeyanabilah.blogspot.com/2012/04/segmen-nasz-follow-dan-comment.html
5.  http://eerashera.blogspot.com/2012/04/segmen-nasz-follow-and-comment.html
6.  http://diariesaya.blogspot.com/2012/04/segmen-nasz-follow-dan-comment.html
7.  http://cxopportunities.blogspot.com/2012/04/segmen-nasz-follow-dan-comment.html
8.  http://ceriteyxa.blogspot.com/2012/04/segmen-nasz-follow-dan-comment.html
9.  http://sikecikteyqa.blogspot.com/2012/04/segmen-nasz-follow-dan-comment.html
10.http://mulan-sahbanu.blogspot.com/2012/04/segmen-nasz-follow-dan-comment.html
11.http://kumahuitu.blogspot.com/2012/04/segmen-nasz-follow-dan-comment.html#links


KUMPULAN 3
1.  http://coratcoretkuini.blogspot.com/2012/04/segmen-nasz-follow-and-comment.html
2.  http://phosphorusarsenic.blogspot.com/2012/04/segmen-nasz-follow-dan-comment.html
3.  http://chintahati81.blogspot.com/2012/04/segmen-nasz-follow-and-comment.html
4.  http://ameera2793.blogspot.com/2012/04/segmen-follow-and-comment.html
5.  http://gucciey.blogspot.com/2012/04/segmen-nasz-follow-dan-comment.html
6.  http://dendamdihatiyan.blogspot.com/2012/04/segmen-nasz-follow-dan-comment.html
7.  http://gilecontest.blogspot.com/2012/04/segmen-nasz-follow-and-comment.html
8.  http://gilecontest.blogspot.com/2012/04/segmen-nasz-follow-and-comment.html
9.  http://kesahdiariku.blogspot.com/2012/04/segmen-nasz-follow-and-comment.html
10.http://hazhatikuxlgkemek.blogspot.com/2012/04/segmen-nasz-follow-dan-comment.html
11.http://rafhanahrahim.blogspot.com/2012/04/segmen-naszfollow-and-comment_26.html


KUMPULAN 4
1.  http://lindaannur2008.blogspot.com/2012/04/segmen-nasz-follow-dan-comment.html
2.  http://riangriaremaja.blogspot.com/2012/04/segmen-nasz-follow-dan-comment.html
3.  http://akmaluv90.blogspot.com/2012/04/segmen-nasz-follow-dan-comment.html
4.  http://ainpunyabelogg.blogspot.com/2012/04/segmen-nasz-follow-dan-comment.html (Entry link ni tak dapat dikesan)
5.  http://zamani84.blogspot.com/2012/04/segmen-nasz-follow-and-comment.html
6.  http://blueranger-theonlyone.blogspot.com/2012/04/segmen-nasz-follow-dan-comment.html
7.  http://mrsnanafarina.blogspot.com/2012/04/segmen-naszfollow-dan-comment.html
8.  http://fienazzuki.blogspot.com/2012/04/segmen-nasz-follow-dan-comment.html
9.  http://kasuttinggiakuh.blogspot.com/2012/04/segmen-nasz-follow-dan-comment.html (Entry link ni tak dapat dikesan)
10.http://nourayuadieb.blogspot.com/2012/04/segmen-nasz-follow-and-comment.html
11.http://yayahnasake.blogspot.com/2012/04/segmen-nasz-follow-dan-comment.html


Semoga segmen sebegini dapat membantu walaupun sedikit menaikkan follower dan trafik ke blog korang. Hehehe.


p/s : Tolong saya klik  http://goo.gl/ZdZT9 dan klik VOTE ... Terima kasih.


Wassalam.


-NASZ-
Sila Tekan Like Jika Suka

SEGMEN NASZ : FOLLOW AND COMMENT


Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.

Saya seperti biasa hari ini sihat saja. Saya nak buat satu segmen simple untuk korang yang sudi join. Saya tak menjanjikan trafik dan follower meningkat secara mendadak tapi kalau korang USAHA, Insya Allah.

Cara nak join adalah :

1. Buat satu entry, copy gambar header saya kat atas tu dan paste ke dalam entry korang. Jangan lupa link kan ke entry ini.

2. Salin tajuk ni, "SEGMEN NASZ : FOLLOW DAN COMMENT"

3. Tolong VOTE saya kat  http://goo.gl/ZdZT9 dan kalau sudi, tolong letakkan link ni dalam entry korang serta tolong minta kawan-kawan korang VOTE sekali. (Tak wajib tapi ikut keikhlasan hati korang).


4. Siap? Publishkan dan letakkan url entry korang tu kat ruang komen di bawah.


Itu saja. Satu list untuk korang blogwalking sambil follow dan comment akan disediakan.


PERHATIAN :
MOHON BLOGGER YANG JOIN SEGMEN NI, SILA PASTIKAN BLOG KORANG BOLEH DIFOLLOW DAN BOLEH DICOMMENT.

Segmen ni saya buka sehingga 11.00 malam ini (26hb April 2012) saja. 

So, jom join ramai-ramai segmen saya ni ye? Hehehe.

Wassalam.

-NASZ-

Sila Tekan Like Jika Suka

Wednesday, April 25, 2012

POLIS : "ALA... SURUH LA EMAK AWAK BELI MOTOR BARU JE LA"

Tolong saya klik  http://goo.gl/ZdZT9 dan klik VOTE ...Terima kasih.


Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.


Dalam entry sebelum ini, saya ada cerita tentang saya pergi ke Balai Polis Nibong Tebal untuk buat laporan polis berkenaan motor saya yang hilang. Korang boleh baca kat SINI. Korang boleh juga baca pengalaman buruk saya masa nak buat repot polis sebab eksiden kat SINI.


Disebabkan adik lelaki saya last guna motor tu sebelum hilang, maka adik saya kena buat repot polis. Selepas buat repot polis tu, masa tu saya pergi dengan emak, adik lelaki dan isteri saya, kami pun balik dan tunggu tindakan polis. Esoknya saya balik ke Bagan Datoh Perak sebab nak kerja. So, apa-apa kemaskini tentang kes motor saya hilang tu, saya serahkan kepada adik lelaki saya.


Dalam minggu lepas, emak saya call saya:


Emak Saya : Assalamualaikum, Naser. Emak ni.


Saya : Ye emak. Ada apa?


Emak Saya : Motor dah jumpa. Naim dah ambil bawa balik.


Saya : Ye ke? Alhamdulillah.


Emak Saya : Tapi Naser, sebelum motor tu jumpa, Naim ada pergi Balai Polis Nibong Tebal tu. Nak bagitau dia syak orang yang curi motor tu.


Saya : Ye? Pastu?


Emak Saya : Naim cakap, polis kat kaunter terima repot polis cakap "Ala... Suruh emak awak beli je motor baru. Yang hilang tu biarkan je".


Saya : La... Dorang tak ambil statement Naim tentang dia syak sape curi motor tu?


Emak Saya : Tak. Naim bagitau, sambil makan kat kaunter tu, dorang suruh emak beli motor baru je. Pastu, Naim jawab la emak saya bukan orang kaya.


Saya : Pastu?


Emak Saya : Dorang tetap tak ambil peduli pun. Naim balik terus la.


Saya : La... Macam tu plak. Nasib baik motor tu dah jumpa balik.


Emak Saya : Nasib baiklah.


Perbualan selepas tu tak ada kaitan dengan entry ni. Cuma saya kecewa sangat dengan layanan kakitangan Balai Polis Nibong Tebal Penang tu. Kecewa sangat-sangat sebab dorang tak jalankan tugas dorang dengan sebaiknya. Tapi secara sambil lewa je. Tak letakkan diri dorang dalam "kasut" pelanggan. Nanti kena kat batang hidung sendiri, saya layan dorang macam tu, dorang rasa macam mana ye? Atau dorang tak rasa apa-apa pun?


Kalau korang kena macam ni, korang akan buat apa ye? Buat aduan? Kat mana tempat terbaik nak buat aduan ye?


p/s : Tolong saya klik  http://goo.gl/ZdZT9 dan klik VOTE ... Terima kasih.


Wassalam.


-NASZ-
Sila Tekan Like Jika Suka

SEGMEN BLOGLIST HACKERS : JOM JOIN BLOGLIST SAHABAT HACKERS

Tolong saya klik  http://goo.gl/ZdZT9 dan klik VOTE ...Terima kasih.

Nak Join? Klik SINI


Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.


Saya nak join segmen bloglist pula kali ni. Lagipun senang je syarat-syaratnya. Bloglist ni adalah antara tool yang penting bagi mempromosi blog saya kepada blogger lain. Ini antara teknik yang digunakan oleh blogger untuk cari blog bagi diletakkan dalam bloglist dorang dan cara nak cari peluang letak blog kita ke dalam bloglist dorang.


Owner segmen bloglist ni minta saya komen blog dia. Blog Hackers memang simple cuma iklan Nuffnang yang floating sebelah kanan tu agak mengganggu saya untuk baca maklumat kat sebelah kanan tu. Yang lain bagi saya dah ok.


Kalau join segmen bloglist Hackers ni apa faedahnya? Faedah yang diberitahu Hackers adalah Blog yang dimasukkan dalam Bloglist segmen ni akan dikekalkan dalam blog Hackers selama 1 TAHUN. Lama kan? So, jom join ramai-ramai kasi meriah segmen bloglist ni. Tarikh tutup tak tentu dan ditentukan oleh Hackers sendiri bila dia nak tutup segmen ni. Join sementara masih sempat. Kalau tak, korang yang rugi. Hehehe.



p/s : Tolong saya klik  http://goo.gl/ZdZT9 dan klik VOTE ... Terima kasih.

Wassalam.

-NASZ-

Sila Tekan Like Jika Suka

Monday, April 23, 2012

SEGMEN MISS NADYA :: DAPAT FREE IKLAN 1 BULAN

Tolong saya klik  http://goo.gl/ZdZT9 dan klik VOTE ... Terima kasih.




Nak Join? Klik banner kat atas

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.

Ternampak satu segmen untuk dapat FREE iklan 1 bulan yang dianjurkan oleh Miss Nadya. Benda FREE ni memang syok walaupun semurah mana pun ia. Sebab? Sebab ia FREE. Hampir semua orang suka benda FREE kan? Hehehe.

Miss Nadya suruh komen tentang blog dia. So, inilah komen spontan yang keluar dari minda saya, blog Miss Nadya ni banyak widget macam Alexa kat atas sekali tu, pada pendapat saya, letak di bahagian bawah pun dah cantik. Lepas tu, mungkin boleh perkemaskan lagi tab yang banyak kat bawah header tu. Sebab nampak banyak dan berserabut sikit. Mungkin boleh kurangkan dengan satukan tab-tab yang hampir sama. Yang lain, bagi saya dah memang ok. Loading memang laju. Itu je la. Nanti lebih-lebih, ada orang marah plak. Huhuhu.

Saya minta maaf kalau terasa sebab blog saya pun biasa je. Cuma bagi saya, mudahkan pembaca, pembaca gembira. Komen saya kat atas tu untuk kebaikan blog ini ye? Bukan nak kondem. Huhuhu.

Jom meriahkan Segmen Miss Nadya ni. Segmen ni tutup pada 6hb Mei 2012. Pukul berapa saya tak tahu. Sila rujuk Miss Nadya sendiri. Hehehe.

p/s : Tolong saya klik  http://goo.gl/ZdZT9 dan klik VOTE ... Terima kasih.

Wassalam.

-NASZ-

Sila Tekan Like Jika Suka

"TOLONG SAYA BOLEH TAK?"

Design Header Pertama Saya

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.

Nak minta tolong korang boleh tak? Tolong VOTE untuk saya kat http://goo.gl/ZdZT9.

Design Header Kedua Saya

Harap korang sudi VOTE saya walaupun saya memang tak layak langsung. Tapi saja nak try nasib, kalau ada rezeki, dapatlah. Kalau tak ada rezeki, redha je la.

Latest Design Header Saya

So, korang baik kan? VOTE saya yang memang tak layak ni ye? Hehehe. VOTE kat http://goo.gl/ZdZT9 tau?


Kalau sudi, share la kat wall facebook korang ye?


p/s : Tiada paksaan ye? Kalau ikhlas nak vote, silakan. Kalau tak nak vote, takpe. Hak masing-masing. Huhuhu.


Wassalam.




-NASZ-
Sila Tekan Like Jika Suka

"MINTA MAAF ENCIK, AYAM GORENG TERHAD"

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.


Baru lepas makan ayam goreng kat McD. McD mana? Tak perlulah saya nyatakan di sini. Nanti jadi isu hangat plak. Hehehe.


Masa order makanan di kaunter:


Staf McD : Selamat datang, encik. Makan sini atau bawa balik?


Saya : Makan sini. Saya nak 2 set Ayam goreng Spicy. Nak yang isi ye?


Staf McD : Maaf encik. Ayam goreng kita terhad. Yang mana ada je kita boleh bagi.


Saya : (Terkejut) Owh.. Ye ke? Oklah.


Reda je la. Teringat kes KFC yang pelanggan mengamuk sebab ayam goreng habis dulu. Adakah kes yang akan berulang di McD ini? Hehehe.


p/s : Nasib baik wife saya tak mengamuk. Hehehe.


Wassalam.


-NASZ-


Published with Blogger-droid v2.0.4

Sila Tekan Like Jika Suka

Sunday, April 22, 2012

SIM CARD DULU DAN KINI...

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.


Korang semua mesti ada handphone kan? Korang semua sudah semestinya beli sim card untuk aktifkan talian korang. Korang rasa harga sim card dengan dulu ada beza atau sama je?


Dulu handphone pertama saya adalah dari jenama Sagem. Sim card saya masa saya mula-mula beli dulu harganya RM100 lebih. Tak macam sekarang sim card ada yang berharga RM5 je.


Tapi fungsi sim card ni sama je. Untuk call, sms, mms dan macam-macam lagi. Dulu satu sms dihantar kena charge RM0.30. Sekarang ni cuma paling tinggi RM0.05 je. Sama juga dengan kadar charge panggilan. Dulu mahal dan sekarang dah makin murah. Makin murah maknanya makin mudah untuk berhubung kan?


Kenapa jadi macam ni? Sebab utama yang saya nampak adalah disebabkan persaingan antara syarikat telekomunikasi yang semakin banyak wujud. Syarikat ni nak pastikan orang suka pakai sim card dorang, dorang akan bagi diskaun dan macam-macam lagi.


Siapa yang untung? Kita.


Korang setuju tak?


Wassalam.


-NASZ-


Published with Blogger-droid v2.0.4

Sila Tekan Like Jika Suka

Thursday, April 19, 2012

PROPAGANDA ATAU BENAR?

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.


Apa pendapat korang? Propaganda atau Benar?

Wassalam.

-NASZ-
Sila Tekan Like Jika Suka

SEGMEN MISS Z : JOM KENALI BLOG SAYA

Nak Join? Klik SINI

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.

Secara spontannya saya terjoin segmen si Miss Z. Macam best je segmen ni. Saja nak tambah kenalan dan trafik ke blog ciput saya ni. Hehehe.

Miss Z minta saya ceritakan sikit tentang latar belakang blog saya ni. Blog saya ni wujud bila saya terasa teringin nak ada blog dengan nama sendiri. Lagipun masa tu memang havoc tentang boleh buat duit guna blog dan masa tu saya saja nak cuba nasib. Memang dah salah niat masa mula-mula berblog. Dan sudah semestinya memang tak ada langsung income dari blog ni. So, saya stop sekejap sebab busy dan fokus kepada kerja saya.

Kemudian, dalam awal tahun lepas, saya teringat balik kat blog saya dan kemudian terus saya cuba buka balik blog saya. Blog saya masih wujud tapi cuma kurang updated post baru dan sudah semestinya trafik blog saya selalunya kosong je. Masa tu saya excited nak blogging balik. So, saya pun mula aktif update post dan join segmen.

Asal usul nama blog "MOHD NASER.COM" ni adalah dari satu blog mana yang gunakan nama dia dengan  dot com ni. So, dapat idea untuk guna nama saya dengan dot com. Maka, terwujudlah blog saya ni.

Sekarang, Alhamdulillah blog saya dah semakin aktif dan ada juga blogger kenal blog saya. Walaupun tak ramai, tapi saya dalam usaha untuk terus mempromosi blog saya.

Segmen ni tamat 25hb April 2012 jam 10 pagi.

Jom kita meriahkan segmen ni.

Wassalam.

-NASZ-
Sila Tekan Like Jika Suka

Wednesday, April 18, 2012

SEBAB LIAT NAK BAYAR BALIK KE?

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.


Suka statement 'Moralnya' kat bawah sekali dalam gambar kat atas. Hehehe.


Wassalam.


-NASZ-


Published with Blogger-droid v2.0.4

Sila Tekan Like Jika Suka

Tuesday, April 17, 2012

B-L-O-G-W-A-L-K-I-N-G B-E-R-M-U-L-A



Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.


Akhirnya segmen blogwalking anjuran saya telah ditutup. Ada 35 blogger yang yang sudi join. Walaupun jumlahnya tak sebanyak segmen sebelum ini, saya tak kisah. Ini bermakna masih ada yang sudi join segmen simple saya. Lagipun, niat saya simple je. Saya nak bantu korang blogwalking je. 


Saya dah bahagikan kepada 7 Kumpulan dengan setiap kumpulan ada 5 blog. Ini untuk mudahkan korang untuk blogwalking. Macam saya kata, saya tak menjamin peningkatan trafik mendadak tapi kalau korang berusaha, Insya Allah.


Ini senarai blogger yang join :


KUMPULAN 1
1.  http://kelimenari.blogspot.com/2012/04/segmen-x-segmen-nasz-b-l-o-g-w-l-k-i-n.html
2.  http://blueranger-theonlyone.blogspot.com/2012/04/segmen-nasz-b-l-o-g-w-l-k-i-n-g.html
3.  http://bla-bla-blub-blub.blogspot.com/2012/04/segmen-nasz-b-l-o-g-w-l-k-i-n-g.html
4.  http://pkaemerald.blogspot.com/2012/04/segmen-nasz-b-l-o-g-w-l-k-i-n-g.html
5.  http://therainbowjourney.blogspot.com/2012/04/segmen-nasz-b-l-o-g-w-l-k-i-n-g.html


KUMPULAN 2
1.  http://mulan-sahbanu.blogspot.com/2012/04/segmen-nasz-b-l-o-g-w-l-k-i-n-g.html
2.  http://amyadria.blogspot.com/2012/04/segmen-nasz-b-l-o-g-w-l-k-i-n-g.html
3.  http://www.nurfuzie.com/2012/04/segmen-nasz-b-l-o-g-w-l-k-i-n-g.html
4.  http://itsmeyaya.blogspot.com/2012/04/segmen-naszb-l-o-g-w-l-k-i-n-g.html
5.  http://azumylini.blogspot.com/2012/04/segmen-nasz-b-l-o-g-w-l-k-i-n-g.html


KUMPULAN 3
1.  http://misszberceloteh.blogspot.com/2012/04/segmen-nasz-b-l-o-g-w-l-k-i-n-g.html
2.  http://lynnlinda.blogspot.com/2012/04/segmen-nasz-b-l-o-g-w-l-k-i-n-g.html
3.  http://rosepurple92.blogspot.com/2012/04/segmen-nasz-b-l-o-g-w-l-k-i-n-g.html
4.  http://ceritachentakita.blogspot.com/2012/04/segmen-nasz-b-l-o-g-w-l-k-i-n-g.html
5.  http://coratcoretkuini.blogspot.com/2012/04/segmen-nasz-b-l-o-g-w-l-k-i-n-g.html


KUMPULAN 4
1.  http://gadismerahjingga.blogspot.com/2012/04/segmen-nasz-b-l-o-g-w-l-k-i-n-g.html
2.  http://bebelsitesaya.blogspot.com/2012/04/segmen-nasz-b-l-o-g-w-l-k-i-n-g.html
3.  http://akmaluv90.blogspot.com/2012/04/segmen-naszb-l-o-g-w-l-k-i-n-g.html
4.  http://masrinasidek.blogspot.com/2012/04/segmen-nasz-b-l-o-g-w-l-k-i-n-g.html
5  .http://diaryyeyla.blogspot.com/2012/04/segmen-nasz-b-l-o-g-w-l-k-i-n-g.html


KUMPULAN 5
1.  http://srikandi-permatahati.blogspot.com/2012/04/segmen-nasz-b-l-o-g-w-l-k-i-n-g.html
2.  http://ehfarahin.blogspot.com/2012/04/segmen-nasz-b-l-o-g-w-l-k-i-n-g.html
3.  http://bulantemanbintang.blogspot.com/2012/04/segmen-nasz-b-l-o-g-w-l-k-i-n-g.html
4.  http://ayuejean.blogspot.com/2012/04/segmen-nasz-b-l-o-g-w-l-k-i-n-g.html
5.  http://ayieshasani.blogspot.com/2012/04/segmen-nasz-b-l-o-g-w-l-k-i-n-g.html


KUMPULAN 6
1.  http://ameera2793.blogspot.com/2012/04/segmen-nasz-b-l-o-g-w-l-k-i-n-g.html
2.  http://euforiakami.blogspot.com/2012/04/segmen-nasz-b-l-o-g-w-l-k-i-n-g.html
3.  http://ciknisa89.blogspot.com/2012/04/segmen-nasz-b-l-o-g-w-l-k-i-n-g.html
4.  http://www.ziefauzi.com/2012/04/segmen-nasz-b-l-o-g-w-a-l-k-i-n-g.html
5  .http://yayahnasake.blogspot.com/2012/04/segmen-nasz-b-l-o-g-w-l-k-i-n-g.html


KUMPULAN 7
1.  http://sysygawk.blogspot.com/2012/04/segmen-nasz-b-l-o-g-w-l-k-i-n-g.html
2.  http://umikasum.blogspot.com/2012/04/segmen-nasz-b-l-o-g-w-l-k-i-n-g.html
3.  http://zamani84.blogspot.com/2012/04/segmen-nasz-b-l-o-g-w-l-k-i-n-g.html
4.  http://bicarahaticinta.blogspot.com/2012/04/segmen-nasz-b-l-o-g-w-l-k-i-n-g.html
5.  http://hajarhawa.blogspot.com/2012/04/segmen-nasz-b-l-o-g-w-l-k-i-n-g.html


Saya nak ucapkan terima kasih banyak-banyak kepada semua blogger yang sudi join segmen simple saya ni. Semoga melalui segmen ni, korang dapat tambah pengetahuan dan trafik ke blog korang.


Wassalam.


-NASZ-
Sila Tekan Like Jika Suka

SEGMEN NASZ : B-L-O-G-W-A-L-K-I-N-G


Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.

Nak buat satu segmen simple sebab nak blogwalking. Hehehe. Nama pun segmen blogwalking kan?

Nak join? Macam ni caranya :

1. Buat satu entry, copy gambar header kat atas dan pastekan ke entry tersebut. Jangan lupa linkkan ke post ini.

2. Salin tajuk ni, "SEGMEN NASZ : B-L-O-G-W-A-L-K-I-N-G"

3. Beritahu pembaca korang kenapa korang suka blogwalking.

4. Siap? Publishkan entry tu dan pastekan url entry tu kat dalam kotak komen di bawah.

Itu je. Senang kan? saya akan buat satu list untuk korang blogwalking. Trafik dan follower meningkat mendadak? Saya tak janji TAPI kalau korang berusaha, Insya Allah.

Segmen ni tutup pada malam ni juga (17hb April 2012) jam 11.00 malam.

So, korang tunggu apa lagi? Jom join ramai-ramai.

p/s : Mesti ada blogger akan cakap, "Nasz dah mula buat segmen dah". Hehehe.

Wassalam.

-NASZ-
Sila Tekan Like Jika Suka

LECTURER TUNGGU STUDENT?!

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.

Betul ke tajuk kat atas tu? Ya, betul. Saya pernah tengok sendiri. Student sekarang tak macam zaman saya dulu. Zaman saya belajar dulu, kalau masuk lambat, mulalah menggelabah tak tentu pasal. Pastu, risau sangat-sangat sebab nanti lecturer akan marah sebab masuk lambat. Kadang-kadang lecturer suruh duduk kat luar sampai kelas dia habis. Seriau tau?

Tapi saya tengok student sekarang ni jenis sambil lewa je. Rileks je masuk kelas lambat. Lecturer nak sound lebih-lebih pun tak boleh dah sekarang. Nanti dorang report kat mak dan ayah dorang. Sepatutnya sebagai student, kenalah datang awal daripada lecturer. Kalau betul-betul nak ilmu, mestilah bersungguh-sungguh untuk dapatkan.

Pengalaman belajar di universiti awam ataupun swasta ni bukan sentiasa kita rasa. Lepas kita graduation, baru kita rindu balik. Rindu nak belajar dalam kelas. Rindu nak jumpa kawan-kawan dalam kelas. Tapi, masa tu kita dah kerja dan ada kehidupan sendiri. So, jangan sia-siakan peluang yang ada untuk sedut ilmu daripada lecturer korang. Kalau tak faham, tanya terus, tak rugi pun, korang gak yang untung.

Teringat masa saya studi kat UiTM Seri Iskandar dedulu, saya ni rajin tolong lecturer angkat buku naik ke bilik lecturer. Nak ambil berkat gak. Tapi ramai gak kata saya ni jenis bodek lecturer tapi sebenarnya tak pun. Saya lebih mesra dengan lecturer, so, mudah saya nak bertanya kalau tak faham apa-apa.

Tapi, student sekarang ni ambil mudah je ilmu yang disampaikan oleh lecturer. Rugi tau? Saya bukan nak burukkan student sebab saya pun pernah jadi student dulu. Tapi, nak ingatkan bahawa kita ni STUDENT, so apa tugas STUDENT? Belajar dan diajar oleh LECTURER. Kalau Lecturer kena tunggu student, pastu student datang lambat, siapa yang rugi?

p/s : Cuma luahan pendapat spontan saya je? Jangan santau saya k?

Wassalam.

-NASZ-
Sila Tekan Like Jika Suka