KORANG TENSION? JOM RELEASE TENSION.

Monday, February 28, 2011

DIANA DANIELLE YANG SEKSI!!


Salam sejahtera semua.

Sebelum ini hangat diperkatakan tentang Fasha Sandra berpakaian seksi di Bali.  Kali ini pula kita dihangatkan dengan Diana Danielle.  Baru berumur 17 tahun sudah pandai berpakaian seksi.


Dunia artis zaman kita ni dah terlalu "keterbukaan".

*Suka tengok movie-movie lama masa zaman P. Ramlee


-nasz-
Sila Tekan Like Jika Suka

ISU SENSITIF?! ATAU ORANG YANG SENSITIF?!


Salam sejahtera semua.

Pernah tak kita terfikir tentang isu sensitif? Betul ada isu sensitif?

Ini cuma pendapat saya, sebenarnya tiada isu yang sensitif.  Sebab isu itu cuma isu saja.  Yang sensitifnya orang.  Semua orang sensitif termasuk orang kurang waras.

Kalau orang tersebut tidak rasa sensitif pada isu yang tidak dapat dinyatakan di sini, maka isu tu takkan jadi isu sensitif.

Betul tak?

-nasz-
Sila Tekan Like Jika Suka

Friday, February 25, 2011

DAPHNE IKING - DAH MASUK ISLAM DAN KAHWIN ... ALHAMDULILLAH


Pagi tadi terbaca surat Kosmo! yang ceritakan tentang Daphne Iking dah pun memeluk Islam. Alhamdulillah. Terbuka juga hati dia untuk memeluk agama Islam.

Aku doakan hidupnya diberkati dan dirahmati Allah hendaknya.  Semoga dia berbahagia di samping suami tercinta.

Wassalam.

-nasz-
Sila Tekan Like Jika Suka

APA MAKSUD NAMA KITA?!

Salam sejahtera semua.

Tadi aku jalan-jalan melalui jaringan-jaringan sempat aku lalui dan telah pun aku laluinya dengan penuh kelaluan. Hahahaha. Aku pun dah pening.  Aku terjumpa dengan satu blog yang menghimpunkan nama-nama indah mengikut Islam.

So, aku ambil keputusan nak kongsi dengan kawan-kawan semua.  Sebelum aku nak kongsi, aku test la dulu guna nama aku. Inilah resultnya:


Aku nak ajak kawan-kawan cuba masukkan nama sendiri dan tengok resultnya.  Klik je kat SINI.  Mesti best!!
Adios

-nasz-

Sila Tekan Like Jika Suka

BUSY...BUSY...BUSY..


Salam sejahtera semua kawan-kawan.

Nak cerita skit.  Minggu lepas dan minggu ini memang minggu-minggu yang sangat busy bagi aku.  Minggu lepas, aku busy dengan mesyuarat-mesyuarat dan nak kena hadir perasmian MyDaftar Anjuran SITF (Special Indian Task Force) di Jabatan Pendaftaran Negara Ipoh, Perak.  Minggu ni aku busy dengan program-program MyDaftar yang bertujuan untuk mendaftarkan kelahiran dan memproses permohonan warganegara bagi Masyarakat India yang layak.


Minggu lepas, hari Sabtu dan Ahad kena buka kaunter.  Minggu ni hari Sabtu je buka kaunter.  Letih sangat sebab terpaksa beri penerangan lima enam kali sebab mereka tak faham.  Macam-macam masalah timbul dan kebanyakkannya telah selesai dan diproses. Cuma lepas ni, busy nak buat temuduga plak.

Aku harap program MyDaftar ni dapat la bantu Masyarakat India yang tidak mampu sebab SITF ada la beri sumbangan untuk bayar yuran proses pendaftaran.  Alhamdulillah sebab tiada masalah yang serius berlaku semasa program ini berjalan dan esok hari terakhir nak buka kaunter serta program ini berakhir.

Itu je nak cerita kali ni.  Jumpa kawan-kawan di post seterusnya.

Adios.


-nasz-
Sila Tekan Like Jika Suka

Thursday, February 24, 2011

CUKAI KERAJAAN UNTUK TELEKOM TELAH DINAIKKAN DARI 5% KE 6%?!


Salam sejahtera semua.

Aku dah terima bil Telekom untuk bulan Januari 2011 sebelum ini dan cukai kerajaan yang dikenakan masih 5%.  Kalau kawan-kawan perasan, kat sebelah atau kat bawah bil tu ada tulis mulai bulan Februari 2011, Cukai Kerajaan akan dinaikkan kepada 6%.

Nampaknya Cukai dah naik, minyak pun dah naik, harga barang dah naik. Apa lagi nak naik pasni?

Adios.

-nasz-
Sila Tekan Like Jika Suka

6% CUKAI KERAJAAN DIKENAKAN UNTUK ASTRO MULAI JANUARI 2011?!


Salam sejahtera semua.

Perasan tak tiba-tiba start Bil Astro start Januari 2011 ada dikenakan Government Tax atau dalam bahasa melayunya Cukai Kerajaan sebanyak 6%.  Kalau tak perasan, cuba tengok balik bil bulan Januari 2011 tu. Mesti ada.  Masa perbentangan budget 2011, kerajaan dah umumkan perkara ini.

Nampaknya naik lagi bil Astro aku bulan ni.

adios.

-nasz-

Sila Tekan Like Jika Suka

BOLEH KE BLOG KITA DI BERI GRED?

Salam sejahtera semua.

Terfikir plak aku boleh ke blog kita diberi GRED? Ala...Macam exam tu.  Dan bagaimana caranya?

Aku terjumpa kat blog sahabat kita iaitu http://sayaarief.blogspot.com jawapan tentang perkara ni.

Aku dah cuba try dan ini resultnya :

Mula-mula aku cuba dengan http://mohdnaser.blogspot.com

 Dan aku dapat F.

Pastu aku try cuba dengan mohdnaser.com

Dan aku dapat B.

Pastu aku try dengan naser.com
Dan aku dapat A.

So, kesimpulan yang aku dapat, agak susah nak dapat A. Huhu.

Kawan-kawan nak try, boleh la klik kat SINI.

Adios.

-nasz-

Sila Tekan Like Jika Suka

JOM BERCUTI DI PULAU PANGKOR!!!


Salam sejahtera semua kawan-kawan blog kat luar sana.

Hari ni nak teringin pula nak cerita tentang keindahan Pulau Pangkor.  Aku pernah pergi beberapa kali.  Kalau korang nak tahu, Pulau Pangkor adalah sebuah pulau yang terletak di utara-barat Semenanjung Malaysia.  kalau nak pergi ke sana, kenalah naik feri dari Lumut.

Dulunya, kalau ikut sejarahnya, Pulau Pangkor ni adalah tempat perlindungan bagi nelayan tempatan, peniaga dan lanun-lanun.  FPada tahun 1874, Pulau Pangkor ini telah menjadi tempat yang dipilih untuk satu perjanjian di antara Kerajaan Inggeris dan pesaing yang merebut takhta Perak iaitu Perjanjian Pangkor dan ini yang memulakan dominasi penjajah Inggeris di Semenanjung Tanah Melayu.

Pulau Pangkor di terkenal dengan pantainya yang indah dan banyak penginapan budget hingga ke penginapan bertaraf 5 bintang.  Antara penginapan yang sangat popular di Pulau Pangkor ialah di Teluk Nipah dan Coral Bay.






Banyak aktiviti-aktiviti yang menarik antaranya snorkelling, banana boat, jet ski dan macam-macam lagi.  Pulau Pangkor ni kalau pergi ramai-ramai dengan kawan-kawan memang best.  So, jom bercuti di Pulau Pangkor.  Nikmati keindahan alam dan rehatkan minda.

Itu saja nak cerita kali ni.  Stay tune untuk next post!

Adios.

-nasz-
Sila Tekan Like Jika Suka

FUNNY STORY 1 : RUN



I was teaching a very basic class in BASIC programming to a group of adults. Adults who have never been around computers before are very nervous and much harder to teach than children, however I am a patient person so I enjoy their successes.

However, I must share the following:

After putting a short program on the board, I told the students to type "R," "U," "N" and press return to see the program execute.

A hand went up in the back of the room, waving to get my attention, and the person attached to the hand said, "I did what you said and it didn't work." Knowing full-well that all of us make mistakes when typing at the computer, I suggested she retype "R," "U," "N" and press return. A few seconds later, the lady's hand goes up again. "It still doesn't work," she said.

So... I went back to see what the problem was ... only to find that instead of typing RUN, she had typed in the following: ARE YOU IN !

-nasz-
Sila Tekan Like Jika Suka

KISAH KELAKAR 3 : TERKESIMA



Sewaktu merayakan ulangtahun perkahwinan yang ke 15 tahun, seorang isteri mengingatkan suaminya.

Isteri: "Apakah kamu masih ingat sewaktu kamu melamarku, aku begitu terkesima sehingga aku tidak bisa berbicara selama 1 jam?"

Suami: "Ya, sayang, itu adalah 1 jam paling bahagia dalam hidupku..."

Sendiri faham lah..haha..

Adios.

-nasz-

Sila Tekan Like Jika Suka

Wednesday, February 23, 2011

소녀시대_Gee-뮤직비디오



Salam sejahtera semua.

Nak kongsi 1 lagi video clip yang saya suka. Hehe..

Enjoy!!

-nasz-
Sila Tekan Like Jika Suka

Tuesday, February 22, 2011

BABY V.O.X (1999 - 2005) - WISH



Salam sejahtera pembaca blog semua.

Kali ni saya nak kongsi antara group korea yang saya minat suatu ketika dulu.  Sekarang Group ni - Kumpulan Baby Vox - telah berpecah.  Dorang kira popular sekitar tahun 1999 hingga 2005.

Ada komen? Soalan? Sila-silalah tulis di ruangan komen k?

Adios.

-nasz-
Sila Tekan Like Jika Suka

Monday, February 21, 2011

KISAH KELAKAR 2 : ISTILAH KOMPUTER CARA MALAYSIA



Beginilah akibatnya orang Malaysia menterjemahkan istilah-istilah komputer:

Istilah

Hardware : barang keras
Software : barang lembut
Joystick : batang bahagia
Plug and Play : cucuk dan main
Port : lubang
Server : pelayan
Client : pelanggan

Contoh
 
"That server gives a plug and play service to the clients using either hardware or software joystick. The joystick goes into the port of the client."

Translated (Terjemahan)

"Pelayan itu memberi pelanggannya layanan cucuk dan main dengan mempergunakan batang bahagia jenis keras atau lembut. Batang bahagia itu dimasukkan ke dalam lubang pelanggan."

-nasz-

Sila Tekan Like Jika Suka

Tuesday, February 15, 2011

MY FAVOURITE ARTIST : BoA - Eien



Salam sejahtera semua.

Sekarang ini ramai orang kita mula meminati lagu-lagu korea dan jepun. Aku teringat masa aku studi kat UiTM Seri Iskandar, Perak dulu.  Aku memang dah minat lagu korea dan Jepun masa tue.  Termasuk lagu Mandarin.  Artis Cina yang aku minat dulu Jolin Tsai dan Jay Chou.  Artis Korea Pertama yang aku minat sudah semestinya Rain tapi aku sangat-sangat minat selepas tu ialah KWON BOA.  Sebab ape ye?  Sebab suara dia dan dia pandai menari.  Aku ingat lagi kawan-kawan aku kata aku ni tak betul dan gila. Hahaha. Sekarang siapa yang gila?  Sendiri jawab la.

Aku nak kongsi 1 video clip artis yang aku minat sejak studi dulu sampai sekarang.  Sejak tahun 2005 sampai sekarang. Dah lebih kurang 6 tahun. Lama gak. Hehehe.

Sudi2kanlah tengok dan dengar video clip ni ek?  Dan sila tinggalkan komen-komen anda.

Adios.

-nasz-
Sila Tekan Like Jika Suka

Tuesday, February 8, 2011

TEKA TEKI SANTAI MINDA 3



Salam sejahtera semua.


Teka teki untuk santai-santai minda yang tengah kusut. Huhu..


1) Dia mempunyai kaki tetapi tidak boleh berjalan?
Kerusi dan meja.

2) Jika anda melemparkan batu kapur ke dalam Laut Merah, apa akan berlaku?
Batu akan basah.

3) Apa dia, kucing ada tetapi binatang lain tidak ada?
Anak kucing.

4) Bila dicuci saya hitam, bila kotor saya putih?
Papan hitam.

5) Yang mana satu lebih berat, antara 1kg kapas dengan 1kg emas?
Sama berat.


6) Kenapa biri-biri putih lebih banyak makan daripada biri2 hitam?
Kerana biri-biri putih lebih banyak di dunia.

7) Bulan berapa perempuan paling kurang sekali bercakap?
Bulan Februrari, kerana ia bulan paling pendek.

8) Waktu bila jam anda berada pada pukul 13?
Waktu untuk baiki jam.

9) Apa beza disini dan disana?
Huruf 'i' dan 'a'.

10) Dia selalu datang, tetapi tidak pernah tiba?
Esok (kerana apabila tiba, ia menjadi hari ini)



Jawapannya? Sila highlight ruang kosong di bawah..Hehe..


Adioz.


-nasz-
Sila Tekan Like Jika Suka

Monday, February 7, 2011

KISAH KELAKAR 1 : SENARAI KRITERIA LELAKI DAMBAAN WANITA



Lelaki idaman – senarai ori
1. Tampan
2. Charming
3. Sukses kewangan
4. Seorang pendengar yang baik
5. Jenaka
6. Badan tough
7. Bergaya
8. Menghargai
9. Suka buat surprise


Apa yang saya inginkan pada lelaki – umur 32 tahun
1. Nice looking
2. Membuka pintu kereta, memegang kerusi
3. Apakah cukup wang untuk makan malam yang menyenangkan
4. Mendengar lebih daripada perbualan
5. Ketawa dengan lawak bodoh saya
6. Belanja dengan mudah
7. Memiliki kad kredit sekurang-kurangnya satu
8. Menghargai sebuah rumah-memasak makanan
9. Mengingati hari ulang tahun perkahwinan dan hari jadi saya semestinya

Apa yang saya inginkan pada lelaki – umur 42 tahun
1. Tidak terlalu buncit
2. Pekerjaan yang stabil
3. Mengangguk ketika aku bicara
4. Apakah dalam keadaan cukup baik untuk menyusun semula perabot
5. Mengenakan kemeja yang menutupi perutnya
6. Rajin bercukur

Apa yang saya inginkan pada lelaki – umur 52 tahun
1. Menjaga bulu dalam hidung dan telinga dipotong
2. Apakah tidak bersendawa atau menggaru di depan public
3. Tidak terlalu sering meminjam wang
4. Apakah tidak mengangguk tertidur saat aku bercerita
5. Tidak menceritakan semula lawak yang sama terlalu banyak kali
6. Apakah dalam keadaan cukup baik untuk turun dari sofa pada hujung minggu
7. Biasanya mengenakan sandal dan pakaian yang berpadanan
8. Menghargai makan malam yang baik
9. Mengingat nama anda pada kesempatan
10. Rajin bercukur

Apa yang saya inginkan pada lelaki – umur 62 tahun
1. Apakah tidak menakut-nakutkan anak kecil
2. Ingat di mana bilik mandi
3. Tidak memerlukan banyak wang untuk rawatan
4. Hanya berdengkur ringan ketika tidur
5. Ingat kenapa dia tertawa
6. Apakah dalam keadaan cukup baik untuk berdiri sendiri
7. Biasanya memakai pakaian
8. Ingat di mana dia meninggalkan giginya
9. Ingat bahawa itu hujung minggu

Apa yang saya inginkan pada lelaki – umur 72 tahun
1. Bernafas.
2. Tidak miss toilet.

Kirim ini untuk para wanita yang akan seronok membacanya, dan orang-orang yang boleh mengatasinya!


Sila Tekan Like Jika Suka